Proiectul “Bucate din Vecinătate” a fost prezentat la Balul Recoltei de la Saschiz.

By / 11th noiembrie, 2019 / Evenimente / No Comments

Balul a avut loc în 8 noiembrie și a fost organizat de Vecinătatea Femeilor din  Saschiz.

 

 

În cadrul balului au fost prezentate bucatele aduse de producătorii locali, au avut loc degustări și unii participanți la bal au avut și ocazia de a câștiga la tombolă Bucate din Vecinătate.

La Saschiz a fost implementat de către Asociaţia Vecinătatea Femeilor, un proiect GAL din fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 60.000 de euro, de care se bucură 14 producători locali.

Locuitorii judeţului Mureş pot comanda de pe internet “coşul ţărănesc cu bucate”. Livrarea se  face direct la domiciliul clienţilor prin intermediul unei maşini frigorifice.

Website-ul unde se vor putea face comenzile este bucatedinvecinătate.ro

Medalii pentru sportivii sighișoreni

By / 11th noiembrie, 2019 / Evenimente / No Comments

Elevii Clubului Sportiv Spartacus Sighișoara au participat sâmbătă 9 noiembrie la competiția de lupte libere Cupa memorialul Antrenorilor, la Târgu Mureș. Elevii sighișoreni s-au întors acasă cu premii de la această competiție.

Szavuly Yannis a ocupat locul 1. Locul 2, la diferite categorii a fost ocupat de trei sportivi sighișoreni: Șandru Sergiu, Pall Lorant și Boitos Lucas. Alți doi sportivi sighișoreni s-au clasat pe locul 3 în această competiție: Orban David și Muki Irenke. Elevii Clubului Sportiv Spartacus Sighișoara sunt antrenați de profesor Szasz Sandor.

Acum sportivii sighișoreni se pregătesc pentru Cupa Antrenorilor ce se va desfășura în 29 noiembrie  la Odorheiu Secuiesc și Cupa Cetății Sighișoara ce se va desfășura în 14 decembrie.

1,6 milioane de turişti străini au vizitat România în acest an

By / 11th noiembrie, 2019 / Evenimente / No Comments

Sighisoara in topul preferintelor turistilor straini.

Numărul străinilor care s-au cazat în România a crescut în primele opt luni din acest an cu 10%, reiese dintr-o analiză realizată de Ziarul Financiar.

Județele Brașov, Sibiu, Cluj și Mureș au atras in acest an 250.000 de turişti străini, acestea fiind judeţele care ocupă poziţii fruntaşe în topul celor mai căutate destinaţii din ţară de către străini, Si Sighisoara se afla pe lista destinatiilor aflate in preferintele turistilor straini conform datelor furnizate de Muzeul de Istorie Sighisoara care a inregistrat un numar mai mare de vizitatori anul acesta fata de anul anterior.

„Depozitul de artă” deschis în Turnul Fierarilor din Cetate

By / 11th noiembrie, 2019 / Evenimente / No Comments

În luna noiembrie la Galeria de Artă Contemporană din Turnul Fierarilor Sighișoara, are loc expoziția „Depozitul de artă”.

Expoziția poate fi vizitată până în 30 noiembrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 16.00,

Expoziția cuprinde toate lucrările practice ale artiștilor care au expus pe parcursul anului în Turnul Fierarilor din Cetate, artiști din Sighișoara dar și invitați ai or.

Sunt expuse 60 de lucrări plastice: picturi, sculpturi și grafică.

Intrarea la expoziția „Depozitul de artă” deschisă la Galeria de Artă Contemporană din Turnul Fierarilor este gratuită,.

Comerţul românesc va înregistra anul acesta cel mai spectaculos Black Friday din istorie

By / 11th noiembrie, 2019 / Evenimente / No Comments

Analiştii estimează că vor fi vândute peste 10 milioane de produse şi se vor face încasări de circa 300 de milioane de euro, la nivelul lunii noiembrie.

Ca şi în anii precedenţi, vinerea neagră începe mai devreme şi se termină mai târziu decât prin alte părţi, în stilul dulce românesc de a face afaceri. Asta însemană că cea de-a 9 ediţie a Black Friday a debutat deja la unele magazine. Punctul culminant va fi însă pe 15 noiembrie, ziua în care toţi marii jucători din piaţă, de la IT&C la modă, casă & decoraţiuni, mâncare, înfrumuseţare, servicii şi altele au anunțat campanii speciale. O zi în care reducerile de preţuri vor merge la unele produse şi servicii până la 80-90%, arata o analiză a companiei de consultanţă strategică .Potrivit estimărilor analiștilor ediția din acest an va aduce un plus de cel puțin 50 de milioane de euro încasări pentru retaileri, în condițiile în care campania de vinerea neagră a ajuns la un nivel de maturitate. 2019 va consemna un plus semnificativ la capitolul oferte, preţuri competitive şi servicii de suport.

Azi zi de sarbatoare pentru credincioşii ortodocşi şi greco-catolici din intreaga lume. In Sighisoara sunt 300 de sarbatoriti ai zilei.

By / 9th noiembrie, 2019 / Evenimente / No Comments

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici din intreaga lume ii prăznuiesc, azi pe 8 noiembrie, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, consideraţi, in tradiţia creştină, conducătorii cetelor de ingeri şi călăuzele sufletelor in drumul lor spre Rai.
Peste 1,3 milioane de romani poarta numele acestor sfinti.
In Sighisoara peste 300 persoane poarta numele Mihail sau Gavriil si derivate a acestor nume iar pentru ei astazi este motiv de sarbatoare

Dezbateri publice de consultare a populației cu privire la elaborarea PUG Municipiul Sighișoara.

By / 9th noiembrie, 2019 / Evenimente / No Comments
Primaria Municipiului Sighisoara organizeaza o prima serie de dezbateri publice de consultare a populatiei si a factorilor interesati cu privire la problemele si aspectele relevante privind dezvoltarea teritoriala, sociala si economica identificate de locuitori si actorii economici locali de care trebuie sa se tina cont in elaborarea PUG Municipiul Sighisoara.
Dezbaterile vor avea loc in data de 19 noiembrie 2019, in sala Mare a Primariei Sighisoara, astfel:
10:00 – 12:00 intalnire cu institutii si actorii interesati
15:00 – 17:00 intalnire cu populatia
Documentatiile pot fi consultate  atat pe pagina web a Primariei Municipiului Sighisoara www.sighisoara.org.ro, cat si la sediul Primariei Municipiului Sighisoara, Compartimentul Urbanism, et.2, camera 55.
Comentariile, sugestile si observatiile pot fi trimise in scris Primariei Municipiului Sighisoara (Compartimentul Urbanism) sau pe e-mail primaria@sighisoara.org.ro.

Sighișorenii invitați astăzi la o dublă lansare de carte.

By / 9th noiembrie, 2019 / Evenimente / No Comments

DOUĂ DESTINE ÎN TOAMNĂ este titlul evenimentului cultural organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Mureș și
Asociația Literară „Creneluri Sighișorene”, ne asteapta astazi , de la ora 17,00 la Sala „Sander” din Cetate.
Va fi lansată cartea „Toamna iubirilor mele” scrisă de sighișoreanca Gabriella Costescu și cartea „Toamna lupilor” scrisă de Emmanuel Roșu din Craiova.
Recitalul de versuri din creațiile celor două autoare, va fi făcut de
Conf. Univ. Dr. Cristinela Olăreanu, actriță din Tg. Mureș iar cărțile vor fi prezentate de NICOLAE BĂCIUȚ- director al Direcției pentru cultură Mureș.

Intrarea la evenimentul de vineri 8 noiembrie de la ora 17,00 la Sala „Sander” din Cetate este gratuita.

 

Industria turismului online se va dubla!!!

By / 8th noiembrie, 2019 / Evenimente / No Comments

Cifra de afaceri generată de industria turismului online, la nivel mondial, s-ar putea dubla față de 2014, în condițiile în care prețurile pachetelor turistice oferite în mediul online sunt foarte competitive. Ținând cont de tendința de digitalizare a activității, Ministerul Turismului a decis să acceseze fonduri pentru crearea registrelor electronice privind unităţile de cazare de la noi din țară.În comparaţie cu anul anterior, în 2019 volumul vânzărilor online de pachete turistice a crescut cu 292%, în timp ce preţul unui pachet turistic din mediul virtual a crescut cu doar 4% la nivel comparativ cu 2018. În acelaşi timp, tariful plătit pentru un pachet turistic cumpărat din mediul offline, adică dintr-o agenţie de turism fizică, s-a majorat cu 22%, în acest an faţă de anul anterior.

In acest weekend suntem asteptati la Lectia de poezie in Cetatea Sighisoara.

By / 8th noiembrie, 2019 / Evenimente / No Comments
Evenimentul se va desfasura la Sala Sander.