Mare eveniment sportiv weekendul viitor la Sighisoara

By / 17th ianuarie, 2020 / Evenimente / No Comments

Peste 600 de tineri sportivi din intreaga tara vin la Sighisoara la  sfarsitul acestei luni la un turneu de fotbal gazduit de orasul nostru.

Este vorba despre Cupa Liviu Antal ce se va desfasura in perioada 25-26 ianuarie, meciurile urmand a se juca in Sala Polivalenta Radu Voina si in Sala de sport a Scolii Gimnaziale Zaharia Boiu, intrarea la meciuri fiind gratuita.

Turneul a ajuns la a VI-a editie iar primele  editii ale Cupei Liviu Antal Sighisoara la fotbal s-au bucurat de o participare semnificativa a echipelor de fotbal din zona Transilvania si a sustinatorilor lor,  la aceasta editie anuntându-și participarea mai multe echipe, potrivit declaratiei organizatorului, Lazar Alexandru. Acesta a declarat ca vor fi prezenti la Sighisoara la acest turneu peste 600 de  sportivi, de la echipe din judetele: Cluj, Suceava, Sibiu, Bistrița, Harghita.

“Sighisorenii, iubitori ai fotbalului, sunt asteptati in cele doua zile, 26 si 27 ianuarie la meciuri. Sperăm ca micutii fotbaliști să ofere publicului un spectacol fotbalistic deosebit“ a declarat Lazăr Alexandru, organizator al turneului.

Grupurile de elevi însoțiți de profesori vor avea parte de reduceri și gratuități la patinoar.

By / 17th ianuarie, 2020 / Evenimente / No Comments

20% reducere la intrare și închirieri gratuite de patine, reprezintă oferta pentru grupurile de elevi sighișoreni însoțiți de profesori care vor veni la patinoar între orele 10.00 și 14.00.

Patinoarul Sighișoara a fost amenajat în Piața Sigma în cadrul unui parteneriat public-privat și va fi deschis până în data de 10 martie, patinoarul fiind deschis publicului până seara la ora 22.00.

 

La patinoar vor fi organizate și luna aceasta diferite activități: luni retro pe patine, marți întâlniri cu Mickey și Minnie Mouse, miercuri va fi oferită turtă dulce din partea casei iar joi va fi Kids Party.

Parteneriatul pentru amenajarea și exploatarea patinoarului artificial în Sighișoara a fost aprobat în ultima ședință a Consiliului Local, cea din 19 decembrie 2019

De anul acesta se aplică 1% taxa specială pentru promovarea turistică a Municipiului Sighișoara

By / 17th ianuarie, 2020 / Evenimente / No Comments

Taxa se stabilește prin aplicarea cotei de 1% la tariful de cazare și mic dejun, pentru fiecare zi de sejur a turistului.

Taxa a generat unele discuții în ședința CL la momentul aprobării dar reprezentanții executivului au declarat că această taxă s-a mai aplicat și acum câțiva ani și că o astfel de taxă plătesc turiștii peste tot în lume.

În timp ce unii consilieri au susținut că prin această taxă cresc costurile pentru turiști, inițiatorii proiectului de hotărâre au precizat că ea este destinată promovării obiectivelor turistice și a destinației turistice Sighișoara în vederea creșterii numărului de turiști ea fiind colectată și pentru susținerea activităților culturale care pot contribui la creșterea duratei de ședere a turiștilor, după cum se precizează în nota de fundamentare a Proiectului de hotărâre.

Evenimente organizate la Sighișoara pentru a marca 24 ianuarie- Ziua Unirii Principatelor Române

By / 16th ianuarie, 2020 / Evenimente / No Comments

Anul acesta se împlinesc 161 de ani de la unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească. Mica Unire va fi sărbătorită și la Sighișoara cu o serie de manifestări cultural-educative, care se vor desfășura pe parcursul a două zile

Astfel in

23 IANUARIE 2020

 

ORA 10.00 – BIBLIOTECA MUNICIPALĂ “ZAHARIA BOIU”

 

Alexandru Ioan Cuza şi Unirea – Expoziție de carte

 

 

24 IANUARIE 2020

 

ORA 11.45 – PARCUL UNIRII

 

HORA UNIRII

 

ORA 12.00 – SALA SANDER

 

Vernisaj expoziţie de fotografie

 

“Mari fotografi din Transilvania”

 

Simpozion științific ”161 de ani de la Mica Unire”

 

Recital – Vasilică Balogh

 

Dansuri folclorice – Ansamblul ”Junii Hetiurului”

Scriitoarea sighișoreancă Gabriella Costescu premiată pentru promovarea culturii românești.

By / 16th ianuarie, 2020 / Evenimente / No Comments

În cadrul întâlnirii dedicate Zilei Culturii Românești, directorul   Direcției Județene pentru Cultură Mureș,  Nicolae Băciuț i-a înmanat scriitoarei sighișorence Gabriella Costescu medalia ZIUA CULTURII NAȚIONALE 2020 și Diploma de Gratitudine pentru promovarea culturii românești.

Gabriella Costescu a declarat că aceste premii reprezintă încununarea muncii pe care a depus-o în slujba culturii.

Scriitoarea Gabriella Costescu a înființat în noiembrie 2011 Asociația literară „Creneluri Sighișorene” iar din anul 2012 a editat revista cu același nume, și care a ajuns anul acesta la numărul 15.

Din Asociația literară „Creneluri Sighișorene” fac parte oameni de cultură, iubitori de frumos, scriitori, pictori, colecționari de artă, creatori de costume populare.

Diploma și medalia primate de Gabriella Costescu au fost dedicate colegilor din Asociația Litarară „Creneluri Sighișorene”.

 

Surprize la Târgul de Nunți de la Sighișoara

By / 16th ianuarie, 2020 / Evenimente / No Comments

Evenimentul va avea loc in perioada 1-2 februarie si se afla la a 4-a editie.

Anul acesta  organizatorii pregătesc si un eveniment special pentru viitoarele mirese – prezentare cu defilare a rochiilor propuse de expozantii prezenti.

Rochii de mireasă, verighete, invitaţii de nuntă, fotografi, cameramani, DJ, restaurante, flori, rochii de seară, decoruri, aranjamente, mărturii, maşini de epocă, limuzine, torturi, prăjituri, accesorii pentru mirese, miri şi nuntaşi , formaţii, interpreţi, artificii si tot ceea ce e necesar pentru o nunta se vor regasi in oferte la a 4-a editie a Targului de Nunti de la Sighisoara.

Toti vizitatorii targului, se pot inscrie la  Tombola cu premii, în cadrul căreia pot câștiga vouchere de relaxare la SPA, vouchere pentru  Masaj de Relaxare, Cina romantica si multe alte premii supriză.

La primele editii evenimentul s-a bucurat de un mare interes atat din partea expozantilor din Sighisoara si judetele limitrofe cat si din partea viitorilor miri si mirese.

Si anul acesta expozantii vor fi prezenti la Targul de Nunti de la Sighisoara si ii vor astepta pe viitorii miri cu oferte și promoții tentante.

Intrarea la târg este gratuită.

Exercițiu româno-francez la Sighișoara

By / 15th ianuarie, 2020 / Evenimente / No Comments
Pompieri francezi împreună cu pompierii sighișoreni  vor desfășura un exercițiu de alarmare la tunelul dezafectat din zona Șercheș.

Exercițiul se va desfășura în luna martie la calea ferată și tunelul dezafectat din zona Șercheș și are ca temă  “Salvarea călătorilor dintr-un

tren blocat de alunecări de teren în tunel”

Pregătirea teoretică și prezentarea situațiilor tactice se va desfășurala sediul Municipiului Sighișoara, iar aplicația va avea loc la calea ferată și tunelul dezafectat din zona Șercheș, de către formațiile de intervenție.

O delegație franceză compusă din ofițeri din cadrul structurilor de pompieri, protecție civilă și serviciul medical de urgență e prezentă la Sighișoara zilele acestea pentru pregătirea exercițiului

Sighișoara găzduiește la sârșitul lunii o nouă editie a Cupei Liviu Antal la fotbal, editia a VI-a. Sunt asteptati in orasul nostru peste 600 de sportivi la aceasta competitie

By / 15th ianuarie, 2020 / Evenimente / No Comments

Turneul va avea loc in perioada 25-26 ianuarie 2020 pentru grupele de varsta 2007 până în 2013. Meciurile se vor disputa la Sala Polivalenta Radu Voina si la Sala de sport a Scolii Gimnaziale  Miron Neagu iar intrarea la acestea va fi gratuita.

Primele editii ale Cupei Liviu Antal Sighisoara la fotbal s-au bucurat de o participare semnificativa a echipelor de fotbal din zona Transilvania si a sustinatorilor lor, iar la aceasta editie vor fi si mai multe echipe participante, potrivit declaratiei organizatorului, Lazar Alexandru. Acesta a declarat ca vor fi prezenti la Sighisoara la acest turneu 600 sportivi, la Cupa Liviu Antal Sighisoara 2020  inscriindu-se 56 de  echipe. Organizatorii au pregătit pentru toți aceștia diploma și premii.
Sighisorenii, iubitori ai fotbalului, sunt asteptati in cele doua zile, 25 si 26 ianuarie la meciuri.

ZIUA CULTURII NAȚIONALE a fost sărbătorită ieri , la Sala „Sander”

By / 15th ianuarie, 2020 / Evenimente / No Comments

.

Direcția pentru Cultură Mureș și Asociația Literară „Creneluri Sighișorene „ au organizat manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat nr 15 al revistei „Creneluri Sighișorene„ și noua apariție editorială Veronica Micle „Poezii” – Antologie de Dumitru Hurubă – prezentată de Nicolae Băciuț.

Au fost expuse lucrările pictorului sibian Mihail Gagea – icoane pe sticlă, prezentate de artist și de prof. Universitar Ion Ungureanu.

În cadrul întâlnirii a avut loc și un recital liric „Întoarcerea la Eminescu” susținut de Nicolae Băciuț iar elevi de la Școala Gimnazială „Zaharia Boiu” au recitat pe versurile poetului Mihai Eminescu

Un recital folk a fost susținut de Anda Voican și Traian Comșa, pe versuri de Mihai Eminescu

Tot în cadrul întâlnirii Nicolae Băciuț directorul  Direcției  pentru Cultură Mureș a oferit Gabriellei Costescu Medalia „Ziua Culturii naționale 2020”

și Diploma de Gratitudine pentru promovarea valorilor spirituale și culturale românești

Evenimente organizate la Sighișoara pentru a marca 24 ianuarie- Ziua Unirii Principatelor Române

By / 15th ianuarie, 2020 / Evenimente / No Comments

Anul acesta se împlinesc 161 de ani de la unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească. Mica Unire va fi sărbătorită și la Sighișoara cu o serie de manifestări cultural-educative, care se vor desfășura pe parcursul a două zile după următorul program:
23 IANUARIE 2020

ORA 10.00 – BIBLIOTECA MUNICIPALĂ “ZAHARIA BOIU”

Alexandru Ioan Cuza şi Unirea – Expoziție de carte

24 IANUARIE 2020

ORA 11.45 – PARCUL UNIRII

HORA UNIRII

ORA 12.00 – SALA SANDER

Vernisaj expoziţie de fotografie

“Mari fotografi din Transilvania”

Simpozion științific ”161 de ani de la Mica Unire”

Recital – Vasilică Balogh

Dansuri folclorice – Ansamblul ”Junii Hetiurului”