Filmul The Wanderers, filmat și la Sighișoara va avea premiera în aprilie

By / 5th martie, 2018 / Evenimente / No Comments
The Wanderers”, un thriller fantastic, cu Armand Assante în distribuţie, s-a filmat  în România.

Regizat de Dragos Buliga şi bazat pe un scenariu original semnat de Octav Gheorghe, „The Wanderers” este povestea unui american, Louis (Armand Assante), cel mai faimos vânător de fantome şi vampiri din lume, care împreuna cu un jurnalist israelian, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase poveşti sângeroase petrecută în castelul Zalesky.

Ghid le este o româncă frumoasă care aspiră la meseria de jurnalist (Raluca Aprodu) şi care are în grijă şi o echipă de coreeni în căutarea unui subiect senzaţional pentru un reality show.

În Transilvania, vânătorul de vampiri ajunge să înfrunte una dintre cele mai mari provocări ale vieţii sale, în confruntarea cu un trecut care îi este familiar.

Distribuţia mai include actori români (Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remeş, Bogdan Nechifor, Claudiu Bleonţ), dar şi pe Branko Duric, un celebru actor şi muzician bosniac, în rolul lui Igor.

Cu un buget semnificativ, THE WANDERERS este un proiect romanesc independent realizat de către o echipa internaţională de producători şi investitori a cărei producţie a fost asigurată de către companiile FRAME FILM (Las Fierbinţi, Atletico Textila) şi THAT’S THE FILM.

Filmul reuneşte o echipă de profesionişti în domeniu, imaginea fiind semnată de Şerban Ionescu, make-up Effects Designer Erik Gosselin („X-Men: Apocalypse” 2016, „Crimson Peak” 2015), special make-up Edwina Voda, efectele speciale vizuale sunt asigurate de către Felician Lepadatu (Zero Theorem), scenografia de Sorin Boncea, iar costumele au fost realizate de către Luminiţa Lungu.

Duminica, de Rusalii suntem asteptati la Viisoara la a treia editie a Întâlnirii de la Hundorf.

By / 26th mai, 2018 / Evenimente / No Comments

Duminică, 27 mai 2018, începând cu ora 17.00, la Viișoara se va desfășora cea de-a III-a ediție a evenimentului “Întâlniri la Hundorf”, organizat de Asociația “Acasă la Hundorf” împreună cu Primăria Viișoara.

Maria Morar, reprezentant al Asociatiei Acasa la Hundorf, organizator al intalnirii de duminica a declarat  ca evenimentul isi propune si o promovare a satelor din regiune, cu aceasta ocazie fiind organizata si o expozitie de arta manuala si un targ de prezentare.

Vor susține programe artistice duminica, in cadul intalnirii de la Hundorf  Grupul folcloric “Doina Hundorfului”, Ansamblul folcloric ”Târnava Mare” Țopa, Ansamblul folcloric “Târnava” Vânători, Ansamblul folcloric “Cununa Moșna” al Școlii Gimnaziale “St. L. Roth” Moșna, formația de dansuri a Asociației Folclorice “Țara cântecelor mele” Daneș, Grupul vocal “Pe ulița satului” Boian, Grupul folcloric din Valea Viilor, Ansamblul folcloric “Doina Dârlosului”, Ansamblul “Străjerii din Dolheștii Mici, Fălticeni” și Ina Todoran.

Defilare in Sighisoara

By / 23rd mai, 2018 / Evenimente / No Comments

Maine mare defilare prin centrul Sighisoarei

Este vorba despre traditionala defilare de final de an a liceelor sighisorene

Elevii celor  trei licee sighişorene vor defila prin centrul oraşului şi vor intona Gaudeamus.

Defilarea absolvenţilor sighişoreni este programată pentru  maine între orele: 08:00 – 10:45 şi se va desfăşura în centrul şi în Cetatea Medievală Sighişoara. Conform programului, maine  la ora 8.00 absolvenţii claselor a XII-a însoţiţi de cadrele didactice se vor aduna în faţa Turnului cu Ceas, ulterior vor face un popas în faţa Primăriei pentru a fi felicitati de autoritati  iar apoi coloana se va deplasa prin Piaţa Cetăţii spre Liceul Teoretic„Joseph Haltrich”, se coboară prin Piaţa Cetăţii pe sub Cetate, pe str. Consiliul Europei, la semafor se intră în centrul oraşului. De aici absolvenţii se vor deplasa spre Colegiul Naţional „Mircea Eliade”, spre Liceul Tehnologic Nr. 1 si ulterior spre parcul central. Sute de sighişoreni sunt aşteptaţi joi să asiste la tradiţionala defilare a absolvenţilor claselor a XII-a din Sighişoara, un obicei preluat de la saşi, vechi de peste 150 de ani, din vremurile când în oraş funcţionau şcolile confesionale.

Caravana filmului romanesc la Sighisoara

By / 22nd mai, 2018 / Evenimente / No Comments

Caravana filmului romanesc va ajunge la inceputul lunii viitoare la Sighisoara.

Caravana va poposi in orasul nostru in perioada 8-10 iunie cand in Piata Cetatii urmeaza a avea loc proiectii de filme romanesti. Accesul la proiectii va fi gratuit iar activitatea face parte din seria celor dedicate Anului Centenarului Marii Uniri.

Caravana filmului romanesc strabate intreaga tara, acum caravana aflandu-se la Ramnicu Valcea.

Scopul „Caravanei filmului românesc – Cartea şi filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat în al şaselea an de existenţă, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile.

Forumul Democrat al Germanilor din România – Filiala Sighișoara, cu sprijinul Municipiului Sighișoara

By / 22nd mai, 2018 / Evenimente / No Comments

Acestea vor fi organizate in perioada 25-27 mai de catre Forumul Democrat al Germanilor din România – Filiala Sighișoara, cu sprijinul Municipiului Sighișoara.

Programul manifestării cuprinde expuneri și discuții, muzică, dans. Deschiderea festivă cu participarea grupului de copii “Burgspatzen”  va avea loc in 25 mai in Piața Muzeului
si va fi urmata de Prelegerea inaugurală: “Poziția sașilor transilvăneni față de Marea Unire din 1918” si     prezentarea cărții “Ce sunt și ce vor sașii din Ardeal” expunere din anul 1919 cu o prefață de Nicolae Iorga. Sambata va fi sustinuta o prelegere pe tema “Instituțiile de învățământ ale sașilor transilvăneni în perioada interbelică“ iar elevii Liceul J. Haltrich vor prezenta “Monumente vechi-drumuri noi” si filme de scurt-metraj despre înființarea Forumului German.

Pentru duminica, in ultima dintre Zilele Culturii Germane, conform traditiei, in Piata Cetatii din Sighisoara va fi prezentata o parade a  portului și a dansului popular săsesc cu formațiile de dans din Reghin, Sibiu, Sebes și Sighișoara, împreună cu Fanfara Sighișoara

Concerte in acest sfarsit de saptamana in Piata Sigma in cadrul Zilelor Sighisoarei.

By / 19th mai, 2018 / Evenimente / No Comments

Concerte in acest sfarsit de saptamana in Piata Sigma in cadrul Zilelor Sighisoarei.

·         Aseara pe scena festivalului au urcat Ina Todoran, Florina Oprea, Costel Popa, Ovidiu Furnea și orchestra

·         Ansamblul folcloric “Hora”, Ungheni

·         Ansamblul folcloric „Junii Hetiurului”

·         Ciprian și Mihaela Istrate & Taraf

 Pentru aceasta   seara de la Ora 20.00 a fost programat  Concert – Raymond

De la Ora 20.50 Concert – Narcotic Sound

Ora 21.40 Concert -Trupa Vunk  

Maine seara de la Ora 20.00 pe scena din Piata Sigma va urca  – Sony Flame

Ora 20.50 Concert – Oana Radu

Ora 21.40 Concert – Cargo

Zilele Sighisoarei se vor incheia maine laora 22.10  cu un foc de artificii.

Oraşul din România care îi impresionează pe americani: “Un oraş ca-n basme, parcă desprins din poveştile cu zâne” ( Business Magazin)

By / 17th mai, 2018 / Evenimente / No Comments

O americancă a fost extrem de impresionată de oraşul Sighişoara pe care l-a lăudat în textele scrise pe blogul ei.

 Oraşul din România care îi impresionează pe americani: “Un oraş ca-n basme, parcă desprins din poveştile cu zâne”

”Eu vin dintr-o ţară unde asemenea locuri pur şi simplu nu există. Biserici vechi, un centru istoric înconjurat de ziduri, mii de ani de istorie… aşa ceva nu găseşti în Statele Unite”, este textul scris de Amanda.

 Tânăra a venit în ţara noastră, în urmă cu câţiva ani, şi a fost pur şi simplu uimită de frumuseţea locurilor.

”E un oraş cetate parcă desprins din poveştile cu zâne. Are străzi pietruite, clădiri colorate, un centru istoric pietonal… nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de Sighişoara”, mai spune Amanda pe blogul ei. De altfel, ea a mai scris un articol pe blogul ei, numit “De ce ar trebui să vizitezi România”.

 Ea spune că ţara noastră este foarte frumoasă şi cu preţuri bune. În plus, Amanda, care este din statul american Ohio, punctează că a întâlnit mulţi oameni care ştiu să vorbească engleză, dar şi că nu a avut parte de aglomeraţie, ca în alte ţări.

 Oraşul Sighişoara se află în inima Transilvaniei, în judeţul Mureş, pe malul Târnavei Mari, la 95 de kilometri de Sibiu. Este una din puţinele cetăţi medievale care sunt încă locuite, iar Centrul istoric al oraşului, este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Spectacol folcloric in Vidacut.

By / 17th mai, 2018 / Evenimente / No Comments

Duminica, 3 iunie, de la ora 14.00 va avea loc in Vidacut spectacolul folcloric “ Frati romani din Topa, Jac, Vidacut, Sacel, Uilac”, ediția a 2-a.

Vor urca pe scenă grupurile  folclorice: Tarnava Mare- Topa, Arinii-  Boiu, Doina-  Albesti, Străjerii -Sighișoara si ansamblurile de dansuri populare: ” Plaiuri ardelene ” – Sighișoara, Junii Hetiurului, Târnava- Vânători. Vor fi prezentate dansuri populare maghiare și românești din zona comunei Săcel.

Interpreții incluși în programul spectacolului folcloric din Vidacut sunt: Nicu Poșta; Nicu Cismaș, Lorena Filipescu, Lucreția Coman, Ștefania Pârlea, Angela Muscă, Nelu Sânmărtean, Balock Vasilică, Ana Maria Damaschin.

Invitat special in program va fi Leontina Pop.

Radio Son, radioul local al Sighișoarei este partener al acestui eveniment.

Intrarea gratuită la Muzeul Sighișoara

By / 16th mai, 2018 / Evenimente / No Comments

Noapte Muzeelor va fi marcata si la Sighisoara. Vom avea intrare libbera la Muzeu

Sâmbătă, 19 mai 2018, Muzeul de Istorie Sighișoara marchează evenimentul internațional Noaptea Muzeelor acesta putând fi vizitat gratuit, în toate cele trei locații: Turnul cu Ceas, Colecția de Arme și Camera de Tortură, între orele 20.30 și 24.00 – ultima intrare la ora 23.30. Noaptea Muzeelor va debuta cu un recital susținut de Fanfara Sighișoara.

 

Mini-concerte în Cetatea Sighișoara

By / 10th mai, 2018 / Evenimente / No Comments

Artiști din mai multe colțuri ale lumii  vin cu mini-concerte în acest weekend în Cetatea Sighișoara.

Iubitori de Sighișoara, artiști ce au cântat în mari orașe europene, atât în festivaluri și concursuri cât și în spectacole stradale, vor fi prezenți în weekend la Sighișoara.

Esteban Alul, artist internațional din Chile va concerta atât sâmbătă, 12 mai,  cât și duminică,  13 mai, la cimpoi scoțian, flaut travers,  în Piața Cetății din Sighișoara, pentru localnici și pentru turiști.

Sâmbătă va concerta, cu începere de la ora 12.00 în fața Turnului cu Ceas, Ovidiu Șvarț, bucovineanul care a fermecat lumea cu naiul său. Acesta este cunoscut atât în țară cât și în străinătate, concertând în Cipru, Italia, Portugalia și SUA, unde a făcut cunoscută țara noastră.

Duminică de la ora 10.30 va susține un concert la violoncel, în Piața Cetății, , Loredana Klusch, aceasta încântând cu prestația sa și în weekendurile trecute publicul spectator.

Totodată, potrivit Tobosarului Cetatii, intr-o actiune derulata impreuna cu Municipiul Sighisoara, in fiecare duminica de la orele 12.00 va realiza un tur ghidat al Cetatii Sighisoara, tur gratuit in cadrul caruia va prezenta turistilor dar si sighisorenilor interesati punctele de atractie turistica si de importanta istorica din Cetate si va oferi detalii despre acestea.

Zilele Sighisoarei

Saptamana viitoare vom avea Zilele Sighisoarei

În perioada 18-20 mai 2018 Municipiul Sighișoara, organizează în zona centrală a municipiului, evenimentul Zilele Sighișoarei”.

În programul evenimentului, au fost incluse activități culturale, manifestări sportive, expoziții de pictură, sculptură, grafică și artă foto, concerte corale, programe artistice susținute de elevii sighișoreni, dansuri săsești, maghiare și grecești, foc de artificii și concerte în aer liber.

Vineri, 18 mai, la ora 19.00, pe scena din Piața Sigma va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, iar pe scenă vor evolua Grupul Coral ARMONIA, interpreții de muzică folclorică Ina Ioana Todoran, Costel Popa și Ovidiu Furnea acompaniați de orchestră, Ansamblul folcloric ”Hora”din Ungheni și Ansamblul folcloric ”Junii Hetiurului” .

Prima seară a evenimentului se va încheia cu programul folcloric pregătit de interpreții Ciprian și Mihaela Istrate.

Pe parcursul celor trei zile, sighișorenii vor putea participa la competițiile sportive de handbal, fotbal și șah,  se vor putea bucura de plimbări gratuite cu trenulețul, dansuri săsești, maghiare și grecești, precum și de concertele susținute de artiștii: Raymond, Narcotic Sound, Vunk, Sony Flame, Oana Radu și Cargo.