Programul Festivalului SIGHIȘOARA MEDIEVALĂ, ediția a XXV-a, 2018

By / 13th iulie, 2018 / Evenimente / No Comments

                 Tu, cititorule, ce te-ai oprit din tumultul vieții cotidiene să parcurgi aceste rânduri te anunț că la Sighișoara fi-va o ediție aniversară ce-și dorește să readucă arta și atmosfera medievală în Cetate și în jurul acesteia.

La începuturile festivalului Cetatea era umplută de studenți de la Universități de Teatru cu spectacole pe teme medievale și în spiritul ludic al trupelor ambulante ale evului mediu. Cei câțiva muzicanți întregeau atmosfera medievală, iar dansul medieval a cuprins pe toti spectactorii indiferent de vârsta lor.

Dar iată că studenții de la UNATC București (alții, la fel de tineri, îndrumați de cei ce erau la începuturile Festivalului ei înșiși studenți) vor umple din nou cu spectacole și prezența lor spațiile de joc din Festival. Spectacole cu povești medievale ce se adresează celor mici și mari.

Vor fi și muzicanți de soi din țară și de peste hotare, dansatori ce vor învăța publicul să danseze ca în vremurile străvechi fie ca la palat, fie ca în târg.

Vor fi cavaleri ce-și vor etala măiestria lor în arta mânuiri armelor medievale, atât în tabere, spectacole și în ÎNTRECEREA CAVALERILOR.

Vor fi jongleri cu steaguri și cu foc, magicieni și păpușari.

Și vor mai fi și cai și călăreți ce se vor prinde în turnir și povești…

Meșteșugari, comercianți, pictori, poeți, maeștri de ceremonie, dar să nu-l uităm pe Toboșar. 

Vor fi Ateliere prin care se vor descoperii meșteșuguri și arta medievală.

Cu toții adunați pentru a sărbători cum se cuvine a XXV-a ediție a Festivalului Medieval de la Sighișoara.

Toate acestea se vor întampla în:

–          Piața Mare a Cetății cu muzică, spectacole cu cavaleri, jonglerii cu steaguri, Legende Medievale;

–          Tabăra Cavalerilor, Piața Muzeului și în jurul Bisericii Mănăstirii – expoziții de arme, viața în tabăra militară, demonstrații de luptă și antrenament specific, spectacole, dansuri ale domnițelor, farse medievale, jonglerii cu steaguri, Legende medievale;

–          Tabăra Atelierelor, Parcul de lângă Turnul Cismarilor cu ateliere de artă și meșteșuguri medievale, teatru, atelier de muzică;

–          Curtea Comedianților, Piața Rățuștelor cu teatru pentru mici și mari (teatru popular, commedia dell’arte, farse medievale, teatru de umbre, teatru cu păpuși, legende medievale), dansuri medievale, dansuri istorice, ateliere de artă medievală, muzică, expoziția de instrumente ale trubadurilor;

–          Arena Cavalerilor, Piața Sigma unde se vor desfășura întrecerea cavalerilor, tir cu arcul, dansuri, jonglerii cu foc, turnir, cascadorii cu cai;

–          Turnul ARTELOR, Turnul Fierarilor cu expoziții, recitaluri de poezie și texte medievale, recitaluri la lăută, conferințe;

–          Sala Sander –  expoziții, recitaluri de poezie și texte medievale, recitaluri la lăută, conferințe.

Toate acestea se vor derula cam așa:

VINERI după ce taberele s-au aranjat și artiștii au încercat fie sunetul, fie spațiul de joc pregătindu-se de treabă fi-va PARADA pe la ceasuri de după amiază spre seară.

După deschidere se va cânta în Piața Cetății cu CAPELLA ALL’ANTICO (Polonia), HUNIADI CANTORES (Hunedoara), TRUVERII (București), CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA (Hunedoara), BORDO SARKANY (Ungaria).

Iar la Curtea Comedianților, ambulanții vor prezenta Commedia dell’arte, farse medievale, dansuri, invitând publicul să descopere artele comedianților, iar pe seară Poveștile Din Canterbury, niște povești pentru cei ce nu sunt duși la biserică.

În Tabăra Cavalerilor, veniți din Mediaș, Brașov și Bistrița, fi-va forfotă mare căci spectacolele lor vor urma unul câte unul prezentându-și măiestria în folosirea armelor sau în dansuri medievale… cei ce vor mai fi în stare.

Tabăra Atelierelor va avea de lucru cu copii, dar și cu cei mari, spre a desena, a face scuturi sau încălțări medievale, a învăța câte ceva din arta vremurilor vechi.

Iar la Arena Cavalerilor, cei ce n-au apucat să urce in cetate, se vor întrece la tir cu arcul și vor vedea dansuri și jonglerii cu steaguri și cu foc cu Artgoticii.

SÂMBĂTĂ, dar și DUMINICĂ, înainte de amiază, copiii vor fi întâmpinați de Păcală, de teatru cu păpuși și alte personaje din basme, asta pe la Curtea Comedianților și pe la Tabăra Atelierelor. Cei mari adunați în Piața Mare vor putea să se gândească cum ar fi să fii soldat în vremurile de răstriște ale evului mediu sau să admire spade și alte harnașamente în Tabăra Cavalerilor…. Și dacă vor să se simtă în Legenda lui Robin Hood sau a arcașului ce a străpuns turcul pe dealul din depărtare sau arcașul din a lui Parsifal Legendă, pot să coboare în Arena Cavalerilor unde au ocazia să tragă cu arcul, sau să vadă caii, ulii sau lupii dresați.

La orele amiezii de SÂMBĂTĂ in Turnul Artelor fi-va un recital extraordinar la lăută cu trubadurul Castelului Huniazilor (Nicolae Szekely), dar și de poezie medievală cu Doamna Eugenia Șerban. Și un pic mai târziu în Sala Sander fi-va conferință, un alt concert la lăută cu Cristi Lazăr și un recital de alchimie teatralo- gastronomicș cu lady Ioana Crăciunescu și sir Pedro Negrescu.

După amiază la TABARA CAVALERILOR se va întâmpla un prim act din legenda lui Tristan și Isolda: o luptă între cavalerii de Cornwall și cavalerii irlandezi….

Tot la Tabăra Cavalerilor: cavalerii de Terra Medies, Terra UtraSilvana si Străjerii Cetății Bistriței vor prezenta momentele lor în timp ce în Piața Mare muzicanții vor urca pe scenă să încânte publicul: Truverii, Cimpoierii, Spiritual Season (Ucraina), Bordo Sarkany.

La Curtea Comediantilor se va putea râde la spectacolele de commedia dell’arte și farse medievale, dar se va putea vedea și continuarea legendei lui Tristan și a Isoldei sale cu Actul al 2-lea când Tristan este readus la viață de Isolda.

La Tabăra Atelierelor va fi teatru, joc, muzică, arte frumoase, meșteșuguri.

La Arena Cavalerilor, reprezentanții cavalerilor se vor întrece fără prea multe arme, mai ales în îndemanare. Cei ce sunt curiosi despre ce se mai întâmplă cu Tristan și Isolda vor putea să vadă turnirul pentru mâna Isoldei. Și pe seară fi-va mare spectacol cu cai și un spectacol cu jonglerie cu foc al Paladinilor

DUMINICĂ în sălile turnului Artelor și a lui Sander fi-vor conferințe, recitaluri la lăută, recital de actorie cu Maestrul de Ceremonie Cosmin Șofron,  Concert medieval (CAPELLA ALL’ANTICO), partea a doua din recitalul alchimic teatralo-gastronomic sustinut de  Lady Ioana Crăciunescu și Sir Pedro Negrescu. Dar fi-va și teatru de umbre cu legenda Lui Tristan.

În Fața Casei Venețiene, Regele Marc se va căsătorii cu Isolda (actul 4 din Tristan și Isolda). După care Cavalerii își vor arăta din nou măiestria.

La Curtea Comedianților prilej de râs fi-va cu comedianții din Târgul Bucureștilor și de la Alba Carolina, dar și cu Magicianul MAGITOT. Dansuri cu NOSA si ateliere de muzică cu trubadurii cetății. Si o noua nuntă a lui Tristan cu Isolda cea cu mâini albe în actul al 5-lea din vestita legendă.

Puțin mai târziu in Piața MARE fi-va o lupta între steagurile albe și negre  care vor anunța sfârșitul lui Tristan, dar și a Isoldei sale. Iar când incepe seara fi-vor din nou concerte de muzică medievală.

În ăst timp în Arena Cavalerilor se pregătește un nou turnir cu cai și un nou spectacol cu jonglerii cu foc în ton cu Festivalul prin constelația SIRIUS.

Iar când noaptea se lasă și muzica de pe scenă a încetat, Turnul cu Ceas ce veghează de secole peste Cetate se va lumina și se va umple de culori și de imagini animate…. muzicanții se pregătesc pentru un ultim atelier ca apoi toți artiștii să coboare cu făclii spre Arena Cavalerilor pentru a lăsa Cetatea să doarmă ca dimineața să se trezească în contemporan pentru încă un an .

Așa că, cei ce ați citit grăbiți-vă, să nu pierdeți o escapadă în timp!

Puse cap la cap de trubadurul de serviciu rătăcit în timp, al vostru cronicar,

 

 Mihai Serghei Todor – regizor artistic Festivalul ”Sighișoara Medievală”

Filmul The Wanderers, filmat și la Sighișoara va avea premiera în aprilie

By / 5th martie, 2018 / Evenimente / No Comments
The Wanderers”, un thriller fantastic, cu Armand Assante în distribuţie, s-a filmat  în România.

Regizat de Dragos Buliga şi bazat pe un scenariu original semnat de Octav Gheorghe, „The Wanderers” este povestea unui american, Louis (Armand Assante), cel mai faimos vânător de fantome şi vampiri din lume, care împreuna cu un jurnalist israelian, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase poveşti sângeroase petrecută în castelul Zalesky.

Ghid le este o româncă frumoasă care aspiră la meseria de jurnalist (Raluca Aprodu) şi care are în grijă şi o echipă de coreeni în căutarea unui subiect senzaţional pentru un reality show.

În Transilvania, vânătorul de vampiri ajunge să înfrunte una dintre cele mai mari provocări ale vieţii sale, în confruntarea cu un trecut care îi este familiar.

Distribuţia mai include actori români (Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remeş, Bogdan Nechifor, Claudiu Bleonţ), dar şi pe Branko Duric, un celebru actor şi muzician bosniac, în rolul lui Igor.

Cu un buget semnificativ, THE WANDERERS este un proiect romanesc independent realizat de către o echipa internaţională de producători şi investitori a cărei producţie a fost asigurată de către companiile FRAME FILM (Las Fierbinţi, Atletico Textila) şi THAT’S THE FILM.

Filmul reuneşte o echipă de profesionişti în domeniu, imaginea fiind semnată de Şerban Ionescu, make-up Effects Designer Erik Gosselin („X-Men: Apocalypse” 2016, „Crimson Peak” 2015), special make-up Edwina Voda, efectele speciale vizuale sunt asigurate de către Felician Lepadatu (Zero Theorem), scenografia de Sorin Boncea, iar costumele au fost realizate de către Luminiţa Lungu.

Aniversarea Centenarului Marii Unirii la Sighisoara

By / 19th noiembrie, 2018 / Evenimente / No Comments

Aniversarea Centenarului Marii Uniri la Sighisoara

Pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri, Municipiul Sighișoara, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale,organizează o serie de activități cultural-artistice cu care se vor desfășura după următorul program:

 

28 NOIEMBRIE 2018

ORA 12.00 CENTRUL NAŢIONAL DE INFORMARE ŞI PROMOVARE TURISTICĂ

Concurs şcolar “UnireaBucovinei cu România”

1 DECEMBRIE 2018

ORA 11.00 MONUMENTUL LATINITĂŢII

Ceremonial militar

Slujba religioasă ecumenică

Evocarea momentelor de la 1918

Alocuţiuni

Depunere de coroane de flori

Parada portului popular pe traseul str. 1 Decembrie 1918, intersecție cu str. HoreaTeculescu – str. Hermann Oberth, intersecție cu Piața Hermann Oberth

ORA  12.00 SALA “MIHAI  EMINESCU”

Concert coral susținut de grupurile corale sighișorene: VOX ANIMI, THEOTOKOS,

ARMONIA SIGHIȘOARA, NICOLAE BOGDAN și STRĂJERII SIGHIȘOAREI

Dansuri folclorice – Trupa K-BOOM Sighişoara

ORA 13.00 CENTRUL NAŢIONAL DE INFORMARE ŞI PROMOVARE TURISTICĂ

Lansarea Anuarului Muzeului de Istorie « Alt Schaessburg », nr. XI

Lansare de carte “Românul s-anăscut poet” – Asociația Literară “Creneluri Sighișorene”

Proiecție video ”Marea Adunar eNațională de la Alba Iulia”

Conferința “100 de ani de la Marea Unire”

ORA 19.00 SALA “MIHAI  EMINESCU”

SPECTACOL CULTURAL-ARTISTIC

Florina Oprea

Ansamblul Jidvei România

1 – 14 DECEMBRIE 2018

ORA 10.00 BIBLIOTECA MUNICIPALĂ “ZAHARIA BOIU”

Expoziție de carte “MareaUnire – în documente sighișorene”

3 DECEMBRIE 2018

ORA 10.00 MUZEUL DE ISTORIE SIGHIŞOARA

Expoziție de etnografie “Colecția Gheorghe Cernea”

 

Targul de Turism al Romaniei

By / 15th noiembrie, 2018 / Evenimente / No Comments

A inceput Târgul de Turism al României. Si Sighisoara este prezenta la targ.

Între 15 și 18 noiembrie, la Centrul Expoziţional Romexpo, are loc Târgul de Turism al României.

Peste 210 companii din 16 ţări îşi  expun ofertele.

Agenţiile de turism au pregătit mii de pachete de vacanţă, cu reduceri de până la 50%. Acestea cuprind oferte de turism cultural, rural sau de business, de tratament, destinaţii exotice, croaziere sau turism de aventură.

Este a 40-a ediţie a Târgului de Turism al României.

Timp de patru zile, vizitatorii vor avea ocazia să se informeze şi să aleagă vacanţele sau călătoriile care se pliază cel mai bine pe bugetele şi stilul lor de viaţă. Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo, de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Sighisoara  este prezenta si ea  la aceasta  editie de toamna a Targului de  Turism al României

Județul Mureș este  prezent la  aceasta ediție  a Târgului de Turism al României cu un stand personalizat având o suprafață de 15mp în cadrul căruia vor fi promovate toate zonele județului, precum și principalele manifestări organizate în județ care au potențialul de a atrage turiști atât din țară, cât și din străinătate.

În vederea promovării Sighișoarei și a Cetății Medievale, reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică au realizat materiale de promovare a obiectivelor turistice și a manifestărilor cultural-artistice.

De asemenea, va fi promovată și aplicația SIGHIȘOARA CITY APP, un proiect realizat de Municipiul Sighișoara pentru informarea potențialilor turiști, creșterea fluxului de consumatori de servicii turistice a municipiului Sighișoara. Aplicația conține informații despre posibilitățile de cazare și despre restaurante, baruri, cafenele, dar și informații turistice, o secțiune care conține informații utile pentru turiști.

Secțiunea pentru atașamente
 

Spectacol multimedia prezentat si la Sighisoara

By / 13th noiembrie, 2018 / Evenimente / No Comments

Spectacolul multimedia 10x 10. Nascut in Romania va fi prezentat si la Sighisoara duminică, 18 noiembrie   de la ora 19:00, la  Sala Mihai Eminescu . 12 sintetizatoare, 11 instrumente cu corzi, 5 orgi și un set de 30 de unități de percuție reprezintă matematica unui altfel de show  in cadrul spectacolului  10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA ce va fi prezentat publicului sighisorean ! Transmisia video stream a show-ului este realizată cu 11 camere, 54 de unități de ecran Led Ultra HD.

10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA este un program de educaţie culturală, multiart și un program dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 prin dezvoltarea de abordări interculturale și multidisciplinare pentru două genuri de nișă: Poezia și Blues-ul contemporan. 

Intrarea la spectacol este gratuita dar sighisorenii vor trebui sa se prezinte in perioada urmatoare la Casa de cultura pentru rezervarea locurilor din sala, rezervare gratuita dar necesara pentru asezarea publicului in sala.

In orasul nostru  Asociația Euro CulturArt și Clubul UNESCO-Adolescenții prezintă a cincea secvență a programului 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA, un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și selectat de Comisia interministerială dedicată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie. Mike Godoroja & Blue Spirit , Marius Mihalache, Eugen Mihăescu, Marcian Petrescu, Rareș Totu și Dan Mircea Cipariu vor prezenta un show unic de poezie și blues. La Sighișoara, invitați speciali sunt scriitoarea Ioana Crăciunescu și artistul vizual Mihai Zgondoiu.

                                                                      

Parcul central va purta denumirea de PARCUL UNIRII

By / 2nd noiembrie, 2018 / Evenimente / No Comments

Parcul central va purta denumirea de PARCUL UNIRII

 

În ședința extraordinară din data de 30 octombrie 2018, Consiliul Local Sighișoara a aprobat atribuirea denumirii de Parcul Unirii, parcului central situat în Sighișoara, Piața Hermann Oberth.

În contextul sărbătoririi în acest an a Centenarului Marii Uniri, Asociația Tabla de Șah Sighișoara a propus ca, parcului central să-i fie atribuită denumirea de Parcul Unirii.

Punctul central al Orașului de Jos este Piața Hermann Oberth. Spre acest loc se concentrează toate străzile importante ale centrului istoric din Sighișoara.

De la începuturi și până la mijlocul secolului al XX-lea acest spațiu a constituit punctul central al Orașului de Jos, locul în care se țineau târgurile săptămânale ale orașului, în care se organizau jocuri, unde se desfășurau diverse evenimente și sărbători, parade sau manifestări oficiale.

Până în anul 1924, piața de aici s-a numit ”Marktpltz”, până în 1948 ”Unirii”, apoi ”Lenin” până în 1990, iar în final ”Hermann Oberth”. Caracterul istoric al pieței dispare la mijlocul anilor ’50 din secolul trecut când în mijlocul ei este amenajat un spațiu verde, cu denumirea generică de ”Parcul Central”

O expozitie a artistilor plastici sighisoreni se deschide de maine in orasul nostru.

By / 29th octombrie, 2018 / Evenimente / No Comments

Este vorba despre expozitia “Culorile toamnei- Salon de Arta plastic Contemporana”  ce va fi deschisa in perioada 1-30 noiembrie la Galeria de Arta Contemporana din Turnul Fierarilor. Expun lucrari artistii plastici sighisoreni, membrii ai Asociatiei Artistilor Plastici Alma Mater Castrum Sex si ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Expozitia va fi deschisa doar in zilele de week-end, vinerea, sambata si duminica intre orele 11 si 16. Parte dintre lucrarile prezentate in cadrul expozitiei au fost expuse la diferite evenimente in tara si in strainatate

Intrarea la expozitie  este gratuita.

Secțiunea pentru atașamente

Reprezentanti ai unor trusturi de presa si bloggeri au efectuat o vizita de informare la Sighisoara

By / 22nd octombrie, 2018 / Evenimente / No Comments

Vizita educațională și de informare a avut ca obiectiv promovarea judeţului Mureş ca destinație turistică. Jurnaliştii au fost însoțiti pe parcursul desfășurării vizitei de reprezentanții asociaţiei-gazdă.

Infotripul a debutat cu vizitarea unora dintre cele mai importante obiective turistice din judeţul Mureş: Biserica fortificată şi Cetatea Ţărănească inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO din localitatea Saschiz şi Sighişoara, după care oaspeţii au fost cazaţi la Sovata. A doua zi a vizitei de informare a inclus un tur al celor mai atractive obiective din zona Sovata – Turnul Belvedere, noul simbol al staţiunii, traseul eco-didactic al Sării şi lacurile specifice staţiunii balneare. În drum spre Târgu Mureş, grupul a vizitat şi Castelul Rhedey din Sângeorgiu de Pădure, după care au avut experienţa de a parcurge o tură de circuit pe pista Complexului „Transilvania Motor Ring”. Tot în a doua zi au vizitat Aeroportul Transilvania

În a treia zi a programului jurnaliştii  din turism au vizitat Palatul Administrativ, Palatul Culturii şi Cetatea Medievală din Targu Mures.  Programul s-a încheiat la Reghin, cu vizita Muzeului Etnografic „Anton Badea” şi a fabricii de instrumente muzicale  din localitate.

Acest infotrip a fost organizat cu scopul de familiarizare cu judeţul Mureş, o călătorie în care, practic, jurnaliştii au avut ocazia să descopere direct o destinaţie, să înţeleagă prin experienţe proprii atmosfera judeţului, să viziteze principalele atracţii turistice şi să testeze personal serviciile turistice din această zonă.

Ștafeta Veteranilor” ajunge și la Sighișoara.

By / 17th octombrie, 2018 / Evenimente / No Comments
“Ștafeta Veteranilor” va ajunge în data de 21 octombrie 2018, ora 17.30, la Sighișoara.
În luna octombrie 2018, Invictus România desfășoară evenimentul “Ștafeta Veteranilor”, un eveniment aflat la cea de-a V-a ediție al cărui scop este să promoveze valorile naționale și respectul față de veteranii și eroii României din toate războaiele. Traseul din acest an al “Ștafetei Veteranilor” măsoară peste 3000 de kilometri și include peste 30 de localități importante, printre care și municipiul Sighișoara. 150 de atleți vor alerga însoțiți de bicicliști, purtând “Ștafeta veteranilor”.
Prin acest eveniment, voluntarii militari și civili ai cauzei Invictus își arată respectul față de eroii care au pierit în 25 octombrie 1944, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, prin conectarea în mod simbolic a mai multor localități.
Printr-un comunicat semnat de primarul municipiului Ovidiu Malancravean, duminică, 21 octombrie 2018, la ora 17.30, sighișorenii sunt invitati la Turnul cu Ceas, pentru “Ștafeta Veteranilor”.

Expozitie Pop-Up in Cetatea Sighisoara

By / 13th octombrie, 2018 / Evenimente / No Comments

Expozitie  pop-up in mai multe zone ale Cetatii.

Expozitia  este prezentata cu ocazia Conferintei  Internationale  Unesco ce se desfasoara zilele acestea in orasul nostrum  si  ilustreaza  actualul trend european de animare a unor situri valoroase de patrimoniu prin interventii de arta contemporana, potrivit organizatorilor.

Sunt prezentate  instalatzii-sculptura/desene, video/ multimedia, videomapping  iar rolul acestora este de pune in valoare, inedit si original, situl de patrimoniu consacrat aducind intr-un dialog conceptual, emotional si  estetic vechiul cu noul.

Lucrarile din cadrul expozitiei pot fi vazute in  zona Primariei, Biserica din Deal, Turnul Fierarilor,  si la Turnul cu Ceas unde artisti cunoscuti  pe scena artelor vizuale romanesti- in premiera la Sighisoara- propun lucrari si solutii conceptuale inedite pentru situl istoric

Lucrarile contin toate, o referinta mai mult sau mai putin explicita la artefacte-obiecte de interes cultural-istoric, dialogind, mai mult sau mai putin incifrat, cu motive de patrimoniu pe care le inglobeaza intr-un discurs metaforic. In acelasi timp, lucrarile de arta devin un “ornament” efemer printre si in interiorul edificiilor medievale generind o noua atmosfera si noi energii, au declarat organizatorii expozitiei

Artisti in cadrul expozitiei pop-up deschisa zilele acestea la Sighisoara sunt : MetaOrganum, Alexandra Gulea/Nicu Ilfoveanu/ Thomas Ciulei, Reka Csapo, Darie Dup, Raluca Ilaria Demetrescu, curator:Ruxandra Balaci iar  de organizare s-a preocupat Adina Popescu

O instalatie multimedia interactiva, vom putea admira zilele acestea la  Biserica din Deal, tot aici fiind programatvideo mapping, laser tracking, sound design.

In cadrul expozitiei puteam admita sculptura luminoasa la Turnul Fierarilor, o  instalatie  Dimensiuni Variabile- la sediul Primariei  ce prezinta roti , cercuri tridimesionale , ochi hipertrofiati  iar in sala Festiva a Primariei in cadrul expozitiei desene cusute cu fir textil, silueta unor fortificatii, ziduri sau strazi medievale – devenite broderie bidimensionala.

 

In weekend vom avea Festivalul International al Sasilor Transilvaneni la Sighisoara.

By / 9th octombrie, 2018 / Evenimente / No Comments

Evenimentul va avea loc  in zilele de 13 si 14 octombrie in Cetatea Sighisoara.

Organizatorii spun ca ne așteaptă cu mâncăruri și bucate tradiționale, programe culturale și multă, multă muzică bună: Francesco Napoli, Ricky Dandel , Arsenium cu piesele O-Zone și Dragon of Transilvania urmand a urca pe scena din Piata Cetatii.

Sasii la Centenar este titlul proiectului finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, proiect in baza caruia se organizeaza Festivalul International al Sasilor Transilvaneni la Sighisoara.

Festivalul este organizat cu sprijinul Municipiului  Sighisoara si va include pe langa concerte si o parade a portului popular, teatru pentru copii, dansuri traditionale, expozitii tematice si standuri cu produse gastronomic originale.

Craciun 2018 la Hotel Double Tree by Hilton Cavaler

By / 1st octombrie, 2018 / Evenimente / No Comments