Parcul Central al Sighisoarei si-ar putea schimba numele in Parcul Unirii.

By / 23rd februarie, 2018 / Evenimente / No Comments

Parcul Central al Sighisoarei si-ar putea schimba numele in  Parcul Unirii.

Propunerea a venit din partea sighisoreanului Nasca Grigore, membru al Asociatiei Tabla de sah si urmeaza a fi prezentata in sedinta Consiliului Local Sighisoara.

Semnatarul acestei cereri a precizat ca astfel s-ar reveni la vechea denumire a parcului, in perioada interbelica Parcul central din Sighisoara purtand numele Parcul Unirii.

Cererea sighisoreanului vine in contextul in care anul acesta este Centenarul Marii Uniri.

Acceptarea propunerii sighisoreanului nu ar aduce costuri suplimentare, nefiind necesare schimbari de adrese in acest caz.

Manifestari cultural-artistice in Sighisoara 2018

By / 19th martie, 2018 / Evenimente / No Comments

A fost aprobata lista manifestărilor cultural-artistice, sociale și educative ce vor fi  organizate de către Municipiul Sighișoara în anul 2018.

Zilele Sighisoarei, Festivalul Sighisoara Medievala si Festivalul Fanfarelor sunt cateva exemple de manifestari culturale incluse in lista, manifestari traditionale la care sunt invitati atat cetatenii orasului dar care isi propun si atragerea unui numar mare de turisti si promovarea imaginii Sighisoarei, potrivit raportului de specialitate al proiectului.

Prima manifestare din lista aprobata de consilierii sighisoreni este simpozionul “ 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania”, simpozion ce se va desfasura la Sala Sander in data de 27 martie.

In perioada 18-20 mai se vor desfasura Zilele Sighisoarei , Caravana Filmului Romanesc va ajunge la Sighisoara in perioada 8-10 iunie, iar din 23-24 iunie este programat festivalul Sighisoara Folk.

Festivalul Sighisoara Medievala se va desfasura anul acesta in perioada 27-29 iulie iar in 9 septembrie este programat Festivalul Fanfarelor la Sighisoara.

In 1 decembrie va fi aniversat Centenarul Marii Uniri si in orasul nostru iar manifestarile dedicate Sarbatorilor de iarna sunt programate pentru perioada 21-31 decembrie.

Creşte cu 30% numărul turiştilor care pleacă în vacanţă de Paşte.

By / 17th martie, 2018 / Evenimente / No Comments
Sighisoara se afla in preferinte.Decizia ca Vinerea Mare să fie zi liberă creşte cu 30% numărul turiştilor care pleacă în vacanţă de Paşte.Iniţiativa legislativă prin care angajaţii din România mai câştigă o zi liberă, respectiv Vinerea Mare, va creşte cu aproximativ 30% numărul de turişti care vor merge în vacanţă de Paşte în destinaţii interne şi externe, conform unei analize de specialitate .

În doar câteva zile, agenţiile de turism au primit deja mult mai multe solicitări de vacanţe în comparaţie cu anul trecut, raportat la perioada premergătoare Paştelui.

Românii caută atât pachete în ţară, cât şi în străinătate. Conform analizei realizate de o agenție de turism, cei care vor să petreacă sărbătorile în stil traditional aleg să rămână în ţară, iar Valea Prahovei, Bucovina, Maramureş, Braşov şi Mărginimea Sibiului sunt destinaţiile alese cu precădere.

Si Sighisoara se afla in preferintele turistiilor straini iar hotelierii au pregatit oferte traditionale pentru Sarbatorile de Pasti.

Sighisoara, o comoara!

By / 15th martie, 2018 / Evenimente / No Comments
„Sighişoara, o comoară!”
 Astazi eveniment de incheiere a unui proiect de educatie muzeala la Sighisoara.

Este vorba despre proiectul  de educaţie muzeală, „Sighişoara, o comoară!” derulat de o scoala sighisoreana in colaborare cu Muzeul de Istorie.

Elevii clasei a IV-a de la Şcoala Gimnazială „Victor Jinga”,  au participat in ultimele saptamani la proiectul de educaţie muzeală desfăşurat de Muzeul de Istorie Sighişoara, proiect coordonat de Florina Stefan, specialist în comunicare şi coordonator programe de educaţie muzeală.
Activitatea și-a  propus să crească interesul elevilor pentru studiul istoriei, dezvoltarea sentimentului de apartenenţă la un spaţiu istoric şi de cultură prin cunoaşterea istoriei comunităţii din care fac parte, cultivarea respectului faţă de personalităţile marcante locale, precum şi evidenţierea valorilor multiculturale care au contribuit la ceea ce este astăzi municipiul Sighişoara.

“Proiectele de educație muzeală sunt gândite pentru a pregăti o generație legată afectiv de orașul nostru”  a declarat Florina Ștefan. 

Printul Charles, indragostit de Transilvania, investeste milioane de lire sterline.

By / 14th martie, 2018 / Evenimente / No Comments

Fundația Prințului Charles a investit peste 1 milion de lire sterline în România. O parte dintre acesti bani au fost investiti in zona noastra.

Fundația Prințului de Wales în România a investit în țara noastră, în cei 3 ani de existență, peste un milion de lire sterline, conform directorului executiv, Aura Woodward.

Fundația Prințului de Wales este o organizaţie caritabilă ce susţine păstrarea patrimoniului, agricultură şi dezvoltarea durabilă a României. Misiunea organizaţiei este de a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor, mai ales a celor ce trăiesc în spaţiul rural, care pot participa la cursuri de pregătire practice, care să-i ajute în găsirea unui loc de muncă.

„Prințul de Wales a vizitat pentru prima dată România în 1998. Prințul Charles s-a reîntors în România aproape în fiecare an de atunci pentru a susține moștenirea arhitecturală unică a României și peisajul natural, precum și alte proiecte ce pot contribui la dezvoltarea rurală a țării. Printul a sprijinit si Fundatia Mihai Eminescu Trust ce isi are sediul in Turnul Cojocarilor din Cetatea Sighisoara dar a facut investitii importante si in Viscri si in alte localitati rurale din zona.

Proiect de educaţie muzeală, „Sighişoara, o comoară!

By / 12th martie, 2018 / Evenimente / No Comments

Proiect de educaţie muzeală, „Sighişoara, o comoară!” derulat de o scoala sighisoreana in colaborare cu Muzeul de Istorie.Elevii clasei a IV-a de la Şcoala Gimnazială  „Victor Jinga”, participă în această perioadă la proiectul de educaţie muzeală desfăşurat de Muzeul de Istorie Sighişoara, proiect coordonat de Ina Henţ, specialist în comunicare şi coordonator programe de educaţie muzeală.

Activitatea îşi propune să crească interesul elevilor pentru studiul istoriei, dezvoltarea sentimentului de apartenenţă la un spaţiu istoric şi de cultură prin cunoaşterea istoriei comunităţii din care fac parte, cultivarea respectului faţă de personalităţile marcante locale, precum şi evidenţierea valorilor multiculturale care au contribuit la ceea ce este astăzi municipiul Sighişoara.

Programul cuprinde două părţi: una teoretică în care elevii dobândesc informaţii despre municipiul în care locuiesc şi o parte practică în care fiecare elev modeleză din pastă specială şi pictează câte o clădire reprezentativă pentru Sighişoara, vizitează cele mai importante obiective turistice ale municipiului şi realizează postere şi afişe prin care vor anunţa finalizarea programului printr-un moment literar – artistic, care se va desfăşura la Sala Sander.“Vizitarea muzeelor este o activitate extracurriculară care permite aprofundarea cunoştinţelor de istorie locală fiind un instrument important de conştientizare a valorilor, obiceiurilor şi tradiţiilor

Sighisoara inclusa in aplicatia pentru mobil Explore RO Ghidul Romaniei in turism.

By / 9th martie, 2018 / Evenimente / No Comments

Ministerul Turismului a lansat, la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin aplicaţia ‘Explore RO’, creată special atât pentru turiştii străini, cât şi pentru românii care vor să descopere România, aceasta fiind disponibilă în prezent în limba engleză.In aplicatie este inclusa si Sighisoara.Aplicatia nu a costat nimic statul roman intrucat a fost realizata in cadrul unui parteneriat, a declarat ministrul Turismului.Va urma incheierea unui contract de mentenanta si upgradarea zilnică a acestei aplicaţii şi se va ajunge până la momentul în care inclusiv unităţile de cazare, chiar şi agenţiile de turism care sunt licenţiate de către Ministerul Turismului, se vor afla în interiorul aplicaţiei, iar aceste pagini personale ale acestor unităţi de cazare sau agenţii de turism vor fi administrate de către aceştia şi pot introduce toate datele pe care le consideră necesare pentru a-şi promova activităţile sau serviciile turistice pe care le oferă’, a explicat ministrul Turismului.

ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII

By / 8th martie, 2018 / Evenimente / No Comments

Femeile din întreaga lume sunt sărbătorite astăzi. Ideea unei Zile Internaţionale a Femeilor a apărut la începutul secolului XX, după ce, la New York, o organizaţie a sponsorizat o întrunire pe tema drepturilor femeilor.

În prezent, pe 8 martie, diverse evenimente celebrează, în toata lumea, realizarile sociale, politice şi culturale ale femeilor.

Astăzi, la Parlamentul European  a fost programata o reuniune cu tema generală „Emancipare economică: Să acţionăm împreună”.

În România, mai multe organizaţii şi instituţii din ţară organizează dezbateri, mese rotunde, expoziţii, concerte, lansări de carte şi manifestări care au în prim plan femeia.

În România sunt peste 10 milioane de femei, adică puţin peste 51 la sută din întreaga populaţie a ţării – arată cele mai noi date ale Institutului Naţional de Statistică.

8 Martie pentru toate femeile din Sighisoara

By / 7th martie, 2018 / Evenimente / No Comments
8 martie pentru toate femeile din Sighisoara.
Si femeile fara adapost din municipiu sau cele cu resurse financiare precare vor avea maine parte de o zi deosebita. La Centrul Crestin Social Medical de  zi din municipiu dar si la Centrul de noapte Irineu vor fi pregatite surprize pentru doamne si domnisoare.

Va fi organizata o masa festiva si toate femeile asistate vor primi flori.

Peste 120 persoane beneficiaza de ingrijire si asistenta la cele doua centre din Sighisoara

Si la Centrul de Ingrijire si Asistenta Sighisoara, fostul Camin de batrani, maine femeile se vor afla in atentie. Pentru acestea este pregatit un program artistic, cu poezii dedicate mamei si femeii si vor fi oferite in dar flori.  La Centrul de Ingrijire si Asistenta Sighisoara beneficiaza de asistenta 43 de persoane, jumatate dintre acestea fiind femei.

Si anul acesta se va organiza Festivalul Luna Plina la 25 km de Sighisoara Luna Plina – Festivalul Filmului Horror si Fantastic revine la Biertan, în perioada 9-12 august 2018. Festivalul „LUNĂ PLINĂ” este primul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic și are loc anual la Biertan.. Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, „LUNĂ PLINĂ”intenționează să ofere publicului cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină. Localitatea Biertan situata la numai 25 km distanță de Sighișoara și Mediaș este considerate ideala pentru vizionări în aer liber.

By / 6th martie, 2018 / Evenimente / No Comments

Si anul acesta se va organiza Festivalul Luna Plina la 25 km de Sighisoara

Luna Plina – Festivalul Filmului Horror si Fantastic revine la Biertan, în perioada 9-12 august 2018. Festivalul „LUNĂ PLINĂ” este primul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic și are loc anual la Biertan.. Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, „LUNĂ PLINĂ”intenționează să ofere publicului cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.

Localitatea Biertan situata  la numai 25 km distanță de Sighișoara și Mediaș este considerate ideala pentru vizionări în aer liber.

Festivalul Luna Plina

By / 6th martie, 2018 / Evenimente / No Comments

Si anul acesta se va organiza Festivalul Luna Plina la 25 km de Sighisoara

Luna Plina – Festivalul Filmului Horror si Fantastic revine la Biertan, în perioada 9-12 august 2018. Festivalul „LUNĂ PLINĂ” este primul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic și are loc anual la Biertan.. Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, „LUNĂ PLINĂ”intenționează să ofere publicului cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.

Localitatea Biertan situata  la numai 25 km distanță de Sighișoara și Mediaș este considerate ideala pentru vizionări în aer liber.