În vremuri dificile, solidaritatea între oamenii dintr-o comunitate contribuie decisiv la sprijinirea celor din categoriile vulnerabile. Instituția Prefectului – Județul Mureș și Crucea Roșie Română – Filiala Mureș își unesc forțele în cadrul campaniei “Fii solidar”. Obiectivul principal este crearea unui grup puternic de voluntari gata să sprijine eforturile autorităților în gestionarea situației “Coronavirus”.
“Instituția Prefectului -Județul Mureș a primit, în ultimele zile, un număr impresionant de apeluri și mesaje, prin care companii private, ONG-uri și persoane fizice își oferă sprijinul voluntar în desfăşurarea activităţilor privind gestionarea situației create de Covid-19. În acest moment, la nivelul județului Mureș, situația este gestionată în parametri normali de instituțiile statului, însă un grup puternic de voluntari ne va ajuta să fim mai pregătiți atunci când situația o va cere.” a spus Mara Togănel, prefectul județului Mureș.
Pentru a veni în întâmpinarea propunerilor primite, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a decis formarea Grupului de Voluntariat, în parteneriat cu Crucea Roșie Română – Filiala Mureș.
“Mandatul Crucii Roșii Române, în pandemia ce ne-a lovit, este de a asista persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare, cu produse alimentare de bază și produse de igienă, conform normelor și standardelor organizației în situații de urgență. Toți cei care doresc să își manifeste solidaritatea, o pot face donând în contul RO 89 RNCB 0193 0159 7034 0001, deschis la BCR Central Tîrgu Mureș.” a afirmat Magda Bercea, director Crucea Roșie Română – Filiala Mureș.

Instituția Prefectului – Județul Mureș și Crucea Roșie Română – Filiala Mureș invită grupuri, ONG-uri și persoane fizice să se înscrie în baza de date a proiectului “Fii Solidar”. Modalitatea de înscriere în baza de date este trimiterea unui email care să cuprindă intenția de înscriere la adresa de email mures@crucearosie.ro.
#fiisolidar