De vineri, 13 martie, la intrare in Spitalul Sighisoara se efectueaza triaj in corturi special amenajate in acest sens, iar la Pediatrie triajul se realizeaza la poarta. „Fiecare pacient va trece prin acest filtru, chiar si cei care vor fi transportati cu autoturism propriu la CPU. Accesul autoturismelor straine este strict interzis.” a declarat managerul Spitalului Municipal Sighisoara dr Tanaszi Sarolta.

La punctul de triaj se va masura temperatura, se vor pune intrebari specifice infectiei cu coronavirus si se va semna o declaratie pe propria raspundere. De retinut ca declaratia falsa se pedepseste conform legii, a declarat managerul spitalului.

„Facem apel la pacienti sa se prezinte in unitatea sanitara doar daca este neaparat necesar, sa se pastreze distanta de macar 1 metru intre persoane, sa se poarte masca in incinta unitatii si sa respecte orice recomandare din partea personalului medical. In cadrul ambulatoriului de specialitate si laborator accesul se permite pe baza de bilet de trimitere sau alte situatii urgente, fara insotitori, daca pacientul se poate deplasa singur. Rezultatele analizelor de laborator se vor ridica de la poarta intre orele 14-15. Informatii de orice fel se pot obtine la telefon. Rugam pacientii sa trateze situatia cu responsabilitate” a mai adaugat dr Tanaszi Sarolta