Sportivul, sighișorean la origini, Claudiu Mihailă, nominalizat între primii 5 sportivi din lume la arte marțiale, se implică zilele acestea în acțiuni de întrajutorarea a semenilor din Spania.
Alerta de stat instituită în Spania datorită numeroaselor cazuri de infectare cu coronavirus a dus la obligativitatea izolării. Această măsură îi afectează în special pe cei în vârstă, mulți dintre ei fără rude în zonă și care nu reușesc să iasă din locuințe pentru a-și cumpăra medicamentele și a se aproviziona cu alimentele de bază.
O face însă, pentru aceștia, sighișoreanul nostru, Claudiu Mihăilă, acesta făcându-și public numărul de telefon în rețelele de socializare, pentru a putea fi contactat de toți cei care nu pot să iasă din locuințe.
Sighișoreanul nu doar le cumpără medicamente și alimente spaniolilor, dar la nevoie îi ajută să ajungă la spital și le dezvăluie unele exerciții de creștere a rezistenței sistemului imunitar pentru a trece mai ușor peste această perioadă.
Inițiativei sighișoreanului i s-au alăturat și alți reprezentanți ai comunității spaniole, după cum ne-a declarat acesta.
Sighișoreanul Claudiu Mihăilă a emigrat în Spania în orașul Tomelloso (provincia Ciudad Real) de peste 17 ani și datorită unor probleme de sănătate și-a schimbat stilul alimentar și a început să practice acest sport.
În timp problemele de sănătate s-au vindecat iar sighișoreanul a obtinut multe premii la competiții naționale si internaționale.