Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Mureș, până astăzi, 16 martie, în județul Mureș au fost confirmate 2 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Totodată, la data de 16 martie, ora 11.00, se înregistrează 297 cazuri de persoane autoizolate la domiciliu, 43 de persoane aflate în spațiile de carantină și 4 persoane pentru care testările au avut rezultat negativ. La Secția de Boli Infecțioase din Târgu Mureș sunt internate 6 persoane cu suspiciune de infecție cu Coronavirus și există un număr total de 49 de probe aflate în lucru (probe persoane carantinate și persoane internate). În continuare, sunt așteptate rezultatele pentru probele recoltate în cursul săptămânii trecute.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, până în prezent, au fost înregistrate 3 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352, alin.1 Cod Penal. Totodată, nu au fost înregistrate sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de autoizolare sau carantină și nu există sancțiuni aplicate de DSP Mureș pe acest segment.

Totodată, conducerea Direcției de Sănătate Publică a județului Mureș a luat legătura cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș pentru a verifica disponibilitatea tehnică a efectuării testelor de determinare a infecției cu Coronavirus Covid-19. La această dată, DSVSA Mureș nu are un aparat de determinare Real-Time PCR, care să poată fi utilizat pentru testele din județul Mureș.

Ieri, pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș a aterizat cursa de la Memmingen. Un număr de 57 pasageri au completat chestionarele și au intrat în autoizolare la domiciliu.

Dacă apar sesizări ale persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu sau în carantină, acestea pot apela numărul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției: 0265 208 000. De asemenea, numărul este destinat și primăriilor din județ care au întrebări referitoare la persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, sau alte aspecte legate de gestionarea situației “Coronavirus” la nivel local.