Ministerul Turismului vrea să creeze o rută a Patrimoniului Medieval la nivel naţional, în care să fie evidenţiate obiectivele cele mai importante din fiecare judeţ, construite între secolul XII până în anul 1821, a anunţat, la Steliana Cojocariu, consilier în Ministerul Turismului.

” Noi vrem o Rută a Patrimoniului Medieval la nivel naţional astfel încât din fiecare judeţ să scoatem în evidenţă obiectivele cele mai importante care aparţin de această epocă, ce  începe undeva în secolul XII – Cetatea Sighişoarei a fost construită atunci – şi terminăm cu 1821. Însă pentru a face parte din această Rută a Patrimoniului Medieval am stabilit şi câteva criterii: obiectivul să fie de interes local, naţional, universal.”, a sustinut  consilierul ministerial.

Un alt criteriu pentru includerea în această rută este existenţa unor drumuri corespunzătoare, parcări, indicatoare, obiectivul să fie deschis pentru vizitatori, să existe un magazin de suveniruri şi un centru de informare turistică în apropiere, să existe materiale de promovare, istorii, poveşti despre evenimente legate de această temă.