Organizația Europeană Best European Destination creată pentru a promova cultura și turismul în Europa a transmis o solicitare Sighisoarei de inscriere in aceasta competitie ce se va desfasura pe parcursul anului viitor.

O informare in acest sens va fi prezentata in sedinta de joi a Consiliului Local Sighisoara.

Daca Sighisoara se va inscrie in competitie, in perioada 15 ianuarie- 15 februarie va putea fi votata de calatorii din intreaga lume ca destinatie preferata.

 Alaturi de Sighisoara, in aceasta competitie se vor afla si Milano, Geneva, Lisabona, Roma, Barcelona si alte 20 de destinatii turistice ce vor fi promovate in cadrul acestei actiuni ce va reuni mass-media si profesionistii din industria turismului. In cadrul aceleiasi competitii, dar intr-o perioada mult mai lunga de timp, respectiv pe parcursul intregului an va fi votat si cel mai vizitat website dedicat  turismului din Europa.

Pentru inscrierea in competitie Sighisoara ar trebui sa plateasca 4480 euro, ceea ce reprezinta 40% din valoarea normal, Sighisoara beneficiind de un discount de 60% potrivit initiatorilor proiectului.

Conferirea  titlului  ”  Cea mai bună destinație Europeană 2019”  ar duce la cresterea numarului de turisti si la o ampla promovare a Sighisoarei.

In informarea ce va fi prezentata joi consilierilor sighisoreni se specifica faptul ca orase ca Porto, Bordeaux, Lisabona si Zagreb s-au bucurat de o crestere cu pana la 25% a numarului turistilor in urma promovarii datorate conferirii titlului Cea mai buna destinatie Europeana.