Orasul nostru găzduiește Conferinţa „Patrimoniul european: experienţe comune şi particularităţi regionale”, eveniment organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și de Institutul Naţional al Patrimoniului și inclus în programul oficial al Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel Breaz a precizat că “nu este deloc întâmplătoare organizarea acestui eveniment la Sighișoara, cetate-simbol și burg cu valențe patrimoniale de netăgăduit, reprezentativ pentru identitatea culturală a românilor și pentru principiile multiculturalității și ale plurivalenței formelor culturale care ne caracterizează ca neam. „

Și primarul municipiului Ovidiu Mălăncrăvean a precizat că este un privilegiu ca Sighișoara să găzduiască această conferință internațională ce aduce experți pe probleme de patrimoniu urându-le acestora o bună ședere în orașul nostru.

Calitatea în restaurare  este tema conferinței internaționale „Patrimoniul european: experiențe comune și particularități regionale” ce se desfășoară până sâmbătă în orașul nostru.

Membri ai Parlamentului European, ai Comisiei Europene, ai Consiliului Europei, ai Biroului Regional UNESCO , ai Institutului National al Patrimoniului și ai mediului academic sunt prezenți la Sighișoara pentru a dezbate aspecte legate de ocrotirea patrimoniului fiecărei țări și al Uniunii Europene, în ansamblul ei.