Este vorba despre filmul Filip cel Bun a carui proiectie este programata  duminica 9 septembrie de la ora 19.00 in prezenta actriței Ileana Popoviciu.

Filip cel bun este un film artistic psihologic românesc din 1975 regizat de Dan Pița. Scenariul este realizat de Constantin Stoiciu. În rolurile principale joacă actorii Mircea DiaconuLazăr Vrabie și Ileana Popovici..

Filip  pus in scena de actorul Mircea Diaconu este un proaspăt absolvent de liceu care pică examenul de admitere la facultate. Cu toate acestea, familia îi pregătește un loc călduț în societate. Filip nu suportă incorectitudinea și aranjamentele obscure și prin urmare intră în conflict cu familia sa. El pleacă din București și se angajează într-o uzină unde speră ca va util.

Despre Filip cel bun criticii au scris ca  este ”un personaj de o aleasa frumusețe, un om care-și caută un drum în viață, un om care descoperă nu doar puterea de a fi el însuși, ci mai ales puterea de a nu fi un ins de nimic.”

Proiectia de duminica a filmului face parte din seria manifestarilor dedicate Centenarului ce se organizeaza in Sighisoara.