Astazi este Ziua Pompierilor.
Detasamentul de Pompieri Sighisoara are portile deschise pentru cei care vor sa cunoasca activitatea pompierilor sighisoreni.
Mai précis, pentru a marca Ziua Pompierilor din Romania si împlinirea a 171 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii se organizeaza o serie de activităţi printre care si cele de tip Ziua Portilor Deschise.
Toţi cei care doresc să facă o incursiune în lumea salvatorilor, să treacă porţile subunităţilor pentru a vedea exerciţii demonstrative, tehnica şi echipamentele de intervenţie. La astfel de momente unitatile de invatamant sighisorene au programate vizite ale elevilor la Unitatea de pompieri Sighisoara.
In cadrul activitatilor care marcheaza Ziua Pompierilor din Romania si împlinirea a 171 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii se organizeaza la nivelul judetului maine un cross al pompierilor , iar astazi de Ziua Pompierilor au fost programate ample activitati printre care expozitii de tehnica din dotare si un Simpozion dedicat Zilei Pompierilor, ceremonie religioasa si parada militara, aceste activitati sunt programate anul acesta laTârnăveni , dupa ce acum doi ani s-au desfasurat la Sighisoara.