Multe dintre cele din Sighisoara si imprejurimi se vor incadra in aceasta clasificare

Ministrul turismul, Bogdan Trif, a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, că intenţionează să introducă o nouă clasificare a unităţilor hoteliere şi a pensiunilor care oferă turiştilor un sejur în stil tradiţional, sub marca „Autentic românesc”.

“Ne-am inspirat inclusiv din modelul spaniol și anume, atunci când un turist străin vine în România și vrea să petreacă, să mănânce tradițional, să stea într-o încăpere, amenajată tradițional, să putem să-i oferim acest lucru şi atunci, o să licențiem unități hoteliere sau pensiuni sub această clasificare, trebuie să îndeplinească niște criterii și atunci o să ieșim cu această marcă. Este un turism de nișă, dar am văzut că în unele țări prinde foarte bine și sunt foarte mulți turiști, care măcar pentru o noapte vor să petreacă în stil tradițional” a declarat Bogdan Trif:

 Bogdan Trif, a mai spus că această nouă clasificare, sub marca „Autentic românesc”, ar urma să fie pusă în practică, anul viitor.

In Sighșoara dar și în comunele limitrofe Saschiz, Apold, Vânători,  Laslea și Daneș sunt multe unități hoteliere și pensiuni care s-ar putea încadra sub marca ”Autentic românesc”