Pentru prima ediție a Festivalului Internațional al Sașilor Transilvăneni”  cu tema ”Sașii la Centenar “a fost acordata finantare de la Ministerul  Culturii și Identității Naționale  in valoare de 450.000 lei.

Având în vedere importanța semnificației anului 2018, Municipiul Sighișoara a propus mai multe proiecte pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri și a Primului Război Mondial.

Comitetul Interministerial pentru Centenar a aprobat, pentru finanțare, trei dintre proiectele depuse de Municipiul Sighișoara. Printre acestea si cel privind organizarea Festivalului Internațional al Sașilor Transilvăneni.

Festivalul se va desfășura în perioada 13-14 octombrie 2018, va fi unic prin tematică si va oferi oaspeților săi un minunat melanj de cultură, artă culinară și divertisment specific susținut cu dăruire și pasiune de comunitatea româno-săsească din Transilvania și operatori culturali din România în strânsă colaborare cu organizatori și oameni de cultură din Germania, Austria, Belgia și Luxemburg. Pe parcursul a două zile vom avea parte de un program intercultural și multidisciplinar de muzică, dans, film, networking, expoziții, conferințe și dezbateri.” se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de Municipiul Sighisoara, organizator al evenimentului.