Sighisoara ar putea deveni statiune turistica.
Mai multe localități vor putea obține statutul de stațiune turistică, după modificarea legislației. Si in Sighisoara exista interes  pentru obtinerea acestui statut.

Ministerul Turismului va propune modificarea legislației privind atestarea stațiunilor pentru a facilita mai multor localități posibilitatea de a obține statutul de stațiune turistică, a declarat la Deda, în județul Mureș, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Acesta a arătat că modificarea privește numărul minimum de cazare în structurile de primire turistică de la nivel local.

Acest statut permite administrațiilor locale să atragă fonduri europene și guvernamentale.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, că doreşte promovarea unui tip de turism de 365 de zile pe an la nivelul întregii ţări şi că se bucură că este abordat de tot mai mulţi primari, care doresc ca localităţile lor să devină staţiuni turistice şi astfel să aibă acces la finanţări. Si in Sighisoara exista interes  pentru obtinerea acestui statut, intr-o sedinta de acum cateva luni consilierul Mihai Marcel Soneriu facand propunerea executivului local sa inceapa demersurile pentru ca Sighisoara sa devina statiune turistica.