Prinţul Charles a avut o  întâlnire cu micii fermieri şi producători din zona noastra

Intalnirea a avut loc la sediul Fundaţiei sale caritabile din Viscri, la aceasta participand mici fermieri şi producători de alimente artizanale din România, evenimentul marcând finalul unui sondaj cu privire la identificarea producătorilor de produse naturale.

Prinţul Charles s-a  întâlnit cu cei 30 de fermieri şi producători şi cu liderii fundaţiilor locale ce sprijină dezvoltarea rurală. Printre acestia si Daniel Cismas de la Ferma Ecologica din Topa, din apropiere de Sighisoara.

Acesta a declarat ca a purtat discutii cu Alteta  Sa Regala   Prințul de Wales despre ceea ce produc in ferma iar succesorul coroanei britanice s-a aratat interesat de sarea sarea cu verdețuri pe care a testat-o si pe care a catalogat-o drept  o idee genială .

“Am apreciat cadrul deosebit dar și faptul că prințul Charles a discutat cu fiecare în parte despre cea ce face și este preocupat să promoveze produsele provenite din mâinile țăranului român!” a precizat Daniel Cismas, producator Ferma ecologica din Topa

Intalnirea din Viscri a marcat  sfârşitul unui lung sondaj, lansat anul trecut de către Fundaţia din România a Prinţului de Wales . Obiectivul sondajului urmărea identificarea tuturor producătorilor de produse naturale din România.

Reprezentanţii Fundaţiei s-au întâlnit cu peste 200 de fermieri şi producători din Transilvania, Delta Dunării, Bucovina, Maramureş şi Banat, reuşind să identifice în jur de 70 de produse de înaltă calitate realizate în armonie cu natura; brânzeturi, miere, peşte, uleiuri presate la rece, dar şi băuturi organice. În plus, au fost redescoperite două rase speciale de porc, faimoase pentru calitatea lor de carne şi grăsime: Mangaliţa şi Bazna.

Foto: Fundația prințul de Wales ,România/Loránd Vakarcs.

Secțiunea pentru atașamente