Parcul central va purta denumirea de PARCUL UNIRII

 

În ședința extraordinară din data de 30 octombrie 2018, Consiliul Local Sighișoara a aprobat atribuirea denumirii de Parcul Unirii, parcului central situat în Sighișoara, Piața Hermann Oberth.

În contextul sărbătoririi în acest an a Centenarului Marii Uniri, Asociația Tabla de Șah Sighișoara a propus ca, parcului central să-i fie atribuită denumirea de Parcul Unirii.

Punctul central al Orașului de Jos este Piața Hermann Oberth. Spre acest loc se concentrează toate străzile importante ale centrului istoric din Sighișoara.

De la începuturi și până la mijlocul secolului al XX-lea acest spațiu a constituit punctul central al Orașului de Jos, locul în care se țineau târgurile săptămânale ale orașului, în care se organizau jocuri, unde se desfășurau diverse evenimente și sărbători, parade sau manifestări oficiale.

Până în anul 1924, piața de aici s-a numit ”Marktpltz”, până în 1948 ”Unirii”, apoi ”Lenin” până în 1990, iar în final ”Hermann Oberth”. Caracterul istoric al pieței dispare la mijlocul anilor ’50 din secolul trecut când în mijlocul ei este amenajat un spațiu verde, cu denumirea generică de ”Parcul Central”