Municipiul Sighișoara partener al Sesiunii Anuale de Comunicări Științifice organizată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

 

Municipiul Sighișoara a fost reprezentat de directorul Muzeului de Istorie Sighișoara, dr. Nicolae Teșculă, la Sesiunea Anuală de Comunicări Științifice organizată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, în perioada 9-10 octombrie 2019. Deschiderea sesiunii a avut loc miercuri, 9 octombrie 2019, ora 18.00, cu vernisajul expoziției temporare „Mari fotografi din Transilvania, Secolele XIX-XX”, aflată la cea de-a II-a ediție.

Expoziția este organizată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș în colaborare cu Muzeul de Istorie Sighişoara, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Muzeul Casa Mureşenilor Braşov, Muzeul Judeţean Satu Mare și Muzeul Oraşului Oradea – Complex Cultural.

“La realizarea expoziției și-au adus contribuția pe langă reprezentanții muzeelor partenere și dr. Nicolae Teşculă și Mihai Adonis  de la Muzeul de Istorie Sighişoara

Lucrările sesiunii științifice s-au desfășurat pe patru secțiuni, după cum urmează: Istorie medievală și premodernă; Istorie modernă și contemporană, Științe Politice; Patrimoniu, Muzeologie; Istorie locală și Pedagogie muzeală. Au fost susținute un număr de 44 de comunicări științifice de către specialiști în istorie, cercetători științifici, arhiviști și muzeografi din București, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Alba Iulia, Vaslui, Sebeș, Mediaș, Sfântu Gheorghe, Sighișoara, Turda, Făgăraș, Oradea, Satu Mare și Baia Mare.