In Sighisoara mai sunt active unele vecinatati iar in aceasta perioada conform traditie in cadrul vecinatatilor se organizeaza Richtagurile.

De pe vremea sasilor vecinătatea era o formă de organizare între mai mulţi locuitori de pe aceeași stradă sau din mai multe străzi alăturate, care contribuiau la buna rânduială a locului şi a familiilor.

Satele aveau de la patru până la treisprezece vecinătăți. Membrii lor își împrumutau între ei bani, foloseau la comun anumite produse și unelte agricole, De obicei în luna februarie (, membrii unei vecinătăţi se întrunesc la o petrecere și dare de seamă numită ”Richtag”. Acest cuvânt este format din contopirea a două cuvinte: Tag (ziuă) şi rich (rânduială, orânduială). În traducere liberă ar însemna ziua rânduiuelii. ”Rihtogul”, cum spuneau românii, era momentul în care fiecare vecinătatea făcea bilanțul anulul tocmai încheiat. Dupa ce socotelile se incheiau, incepea petrecerea. Astfel de petreceri se organizeaza in aceasta luna si in Sighisoara dar si in satele limitrofe: Albesti, Vanatori, Saschiz sau Danes.