Elena Mîndru si  Orchestra Română de Tineret celebrează Centenarul României cu un concert inedit de jazz simfonic la Sighisoara

Elena Mîndru si  Orchestra Română de Tineret celebrează Centenarul României cu un concert inedit de jazz simfonic în 6 septembrie  în Sighișoara, la Sala de Spectacole Mihai Eminescu, în cadrul turneului transilvan Symphonic Jazz in Transylvania.

În anul Centenarului României, în perioada 6-9 septembrie , solista de jazz Elena Mîndru actualmente stabilita in Finlanda  revine în România cu cel mai important turneu al carierei sale si va concerta si la Sighisoara  Alături de Orchestra Română de Tineret, solista va concerta în patru orașe din Transilvania unde nu există orchestre simfonice: Sighișoara, Zalău, Negrești-Oaș și Toplița.

Publicul din aceste orașe și din împrejurimi  vor avea parte de un concert extraordinar, în care muzica jazz este îmbinată cu muzica clasică, cu influențe folclorice românești. În Sighișoara,programul vafi însoțit de workshop-uri educative pentru cei interesați și va fi deschis publicului larg pe perioada unora dintre repetiții.

 In  perioada 4-5 septembrie, sunt invitați elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Miron Neagu, în special pe cei de la profilul vocațional muzică, să asiste la repetiții și să participe la workshop.

Prin intermediul turneului Symphonic Jazz in Transylvania din toamna acestui an,organizatorii urmăresc realizarea unui eveniment de calitate superioară, în orașe care nu dispun la ora actuală de filarmonică proprie și în care accesul la acest tip de eveniment este redus. Prezența unor muzicieni internaționali în cadrul combo-ului de jazz precum și a dirijoarei de proveniență cubaneză dă acestui turneu o notă de originalitate și crează un mediu adecvat schimbului intercultural.

Orchestra Română de Tineret – apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume – a fost creată de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu și reunește cei mai buni tineri muzicieni din România. Unică pe plan național din punct de vedere al calității performanței, Orchestra Română de Tineret a  fost premiata in tara si strainatate.

Elena Mîndru reprezintă cu onoare pe scene internaționale generația română de tineri muzicieni de jazz.

Concertele din cadrul turneului Symphonic Jazz in Transylvania sunt organizate de către Asociația Culturală „Elena Mîndru”.

Concertul din Sighișoara este realizat cu sprijinul Municipiului Sighișoara și al Consiliului Local Sighișoara iar Radio Son radioul local al Sighisoarei este partener al acestui eveniment.