Un proiect cultural dedicat lui Constantin Silvestri si George Enescu prezentat in 7 orase ale tarii printre care si Sighisoara.

Proiectul cultural al Asociatiei Klavier Art  intitulat “ Muzica romaneasca – de la Rapsodiile romane la Cantece de pustiu, se doreste a fi prezentat si publicului sighisorean, proiectul urmand a fi prezentat si publicului din: Reghin, Busteni, Targoviste, Focsani, Pitesti si Bucuresti.

Municipiul Sighisoara a fost ales sa deschida acest proiect cultural printr-un eveniment cultural de exceptie programat pentru data de 14 februarie in Sala Festiva a Municipiului.

Evenimentul cultural va cuprinde un recital de muzica clasica cu un program de Constantin Silvestri si George Enescu, sustinut de Ioana Voicu Arnautoiu la vioara, Manuela Giosa la pian si Corina Raducanu si Eugen Dumitrescu la pian la 4 maini. Vor fi prezentate si documente inedite despre Constantin Silvestri, George Enescu si Mihai Jora si va fi prezentat un film biografic dedicat lui Constantin Silvestri.

Constantin Silvestri a fost un dirijor, compozitor și pianist român, apreciat in intreaga lume.

Discografia lui Constantin Silvestri este impresionantă, însumând peste o sută de înregistrări în fruntea marilor orchestre din lume

Intrarea la evenimentul cultural de la Sighisoara este gratuita iar pentru aceasta a fost solicitat votul consilierilor locali pentru punerea la dispozitie cu titlu gratuit a Salii Festive.