Ministrul Transporturilor a declarat ca doreste ca Centura Sighisoarei sa fie realizata mai repede decat prevede Master planul pe transporturi.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, cu ocazia unei vizite pe șantierul Autostrăzii Transilvania, că exista discutii la Ministerul Transporturilor pentru ca  proiectele de realizare a centurilor ocolitoare pentru municipiile Reghin si Sighisoara  sa fie actualizate și sa intre la finanțare.

 

“La Reghin este în pregătire un studiu de fezabilitate al autorităților locale și probabil vom prelua acest studiu la CNAIR pentru a lansa o licitație de proiectare și execuție în viitor. Centura Sighișoarei este în perioada de implementare în master plan 2021-2030. Vă spun acest lucru pentru că, fiind în master plan, putem trage mai aproape acest proiect, am mai făcut-o și pentru alte proiecte și probabil asta se va întâmpla și cu centura Sighișoarei. O să vedem, în cursul acestui an, poate vom da drumul la un studiu de fezabilitate  și un proiect tehnic, ca să scurtăm perioada” a declarat ministrul.

Discutii pentru construirea unui centuri de ocolire a Sighisoarei au existat inca din anul 2007 iar sighisorenii, atat agenti economici cat si persoane fizice si-au aratat in mai multe randuri dorinta ca aceasta centura sa fie realize pentru decongestionarea traficului din oras.

Si dupa ce proiectul ar fi realizat si finantarea ar fi asigurata, ar putea exista intarzieri in procesul de constructie a centurii Sighisoarei, daca ne uitam dupa situatia  constructiei centurii de ocolire a municipiului Târgu Mureș unde  procedurile sunt îngreunate de procesele celor care au construit pe traseul viitoarei centuri