Incepand cu ora 10.00 sirenele din ţară  au emis semnalul „Alarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populaţiei civile asupra iminenţei producerii unui atac aerian.

În România, sunt patru semnale de alarmare a populaţiei: Alarmă la dezastre, Prealarmă aeriană, Alarmă aeriană şi Încetarea alarmei.

Acţiunea, denumită generic „Miercurea alarmelor”, are loc din anul 2017 în prima miercuri a fiecărei luni şi îşi propune să testeze mijloacele tehnice şi îmbunătăţirea timpului de reacţie a autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.

In Sighișoara sunt funcționale 2 sirene electronice: Sirena de pe Liceul Joseph Haltrich – str Scolii, Sirena de la fabrica de textile de pe strada Mihai Eminescut si patru sirene electrice Sirena de pe Strada Plopilor, Sirena de pe strada Motilor, Sirena de la fabrica de ceramica de pe strada Mihai Viteazu si sirena de la fabrica de caramida

La nivelul județului există un total de 189 de sirene din care 169 sirene electrice și dinamice respectiv 20 sirene electronice.