Duminica circulatia va fi inchisa intre orele 15.00 și 18.00 in anumite zone din centrul orasului

 

Municipiul Sighișoara și Asociația AUM, în colaborare cu Poliția Municipiului Sighișoara, s-au alăturat inițiativei orașelor europene, marcând Săptămâna Europeană a Mobilității, eveniment care încurajează cetățenii să folosească mijloacele de transport mai puțin poluante, alternative la utilizarea autoturismelor, prin organizarea de activități care promovează mersul pe jos și alegerea mijloacelor de transport alternative, pentru a proteja mediul și pentru a reduce numărul accidentelor rutiere.

Pentru a marca Ziua Europeană fără Mașini, în data de 22 septembrie 2019, între orele 15.00 și 18.00, circulația auto va fi închisă pe traseul cuprins între strada 1 decembrie 1918 (Club Aristocrat) și intersecția cu str. Morii, unde va avea loc evenimentul “5K RUN & WALK – Run for A Reason” ce va consta în activități educativ – recreative și caritabile specifice unei întreceri de alergare/mers vioi pe următorul traseu: străzile Coșbuc, Octavian Iosif, Păstorilor, Barbu Șt. Delavrancea, Lunca Poștei, Izvorului, Zugravilor, Axente Sever, Nicolae Iorga, Codrului, Horea Teculescu și 1 Decembrie 1918.

Reprezentanții Poliției Municipiului Sighișoara vor derula o Campanie de informare privind importanța disciplinei pietonilor și a respectării semnelor de circulație rutieră și vor împărți materiale educative pietonilor și participanților la trafic.