Doina Rusti şi-a lansat romanul şi la Sighişoara.

By / 23rd martie, 2017 / Evenimente / No Comments

Doina Rusti autoarea romanului ” Mâța Vinerii” o imixtiune de poveste istorică şi balcanologie lingvistică a fost prezentă în oraşul nostru . Lansarea carţii a avut loc în Amfiteatrul Colegiului Naţional „Mircea Eliade”, iar profesor de limba şi literatura română Alina Cordoş a prezentat-o pe Doina Rusti drept una dintre cele mai pregnante voci literare feminine a epocii noastre.

Romanul ” Mâța Vinerii”, autor Doina Rusti, poate fi găsit şi în librăriile sighişorene.

Vernisaj expozitional la Sighişoara

By / 16th martie, 2017 / Evenimente / No Comments

La Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică ( Sala Sander) a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură ” Armonii de toamnă mureşene”.
Expoziţia conţine lucrări realizate de artiştii plastici: Marinela Mantescu, Viorica Lenuţa, Lia Popescu, Klara Pădurean, Veress Zsuzsa, Kristina Balazs, Mihai Potcoavă, Mihai Marin Cârstea, David Croitor, Rareş Kerekes, Corneliu Drăgan, Ammar Alnahhas, Corneliu Vana. Lucrările au fost realizate în cadrul unei tabere de creaţie organizată anul trecut de Asociaţia Localităţiilor Istorice şi de Artă din Romania, la Tg. Mureş .
Lucrările realizate în cadrul taberei sunt cuprinse într-o expoziţie itinerantă ce străbate mai multe localităţi, la Sighişoara acestea fiind aduse de la Cluj Napoca unde au fost expuse zilele trecute. 

Expoziţia vernisată la Sighişoara va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii martie la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică ( Sala Sander).

Handbal în weekend la Sighişoara

By / 7th martie, 2017 / Evenimente / No Comments

Sâmbătă suntem aşteptaţi la meci pentru a susţine echipa oraşului HCM Sighişoara în partida pe care o vor disputa de la ora 18.00 la Sala Polivalenta Radu Voina în compania echipei HC Sibiu. Este un meci din Divizia A, seria B, etapa a XVII-a iar intrarea este gratuită.

Surpriză pentru conducătoarele auto ce au trecut prin Sighişoara

By / 2nd martie, 2017 / Evenimente / No Comments

Doamnele şi domnişoarele au fost oprite în trafic de către agenţii Biroului Politie Rutieră Sighişoara, Tomuleţ Călin agent şef principal şi agent şef adjunct Fleşariu Adrian.Aceştia au oprit conducătoarele auto pentru a le oferii mărţişoare şi a le ura o primăvară frumoasă. Gestul a fost apreciat de către conducătoarele auto.Au fost oprite în trafic şi şoferiţe în pregătire pe şcoli de şoferi, şoferiţe începătoare care ne-au declarat că pentru prima dată după ce au primit carnetul au fost oprite şi că se bucură că nu pentru o abatere ci pentru un mărţişor, iar alte şoferiţe şi-au adus aminte că acţiunea s-a desfăşurat şi în alţi ani şi au felicitat poliţiştii sighişoreni că păstrează tradiţia.

Sighişoara a găzduit Cupa Liviu Antal

By / 21st februarie, 2017 / Evenimente / No Comments

Sighişoara a găzduit Cupa Liviu Antal, editia a III-a.

Meciurile s-au disputat la Sala Polivalentă Radu Voina din Sighişoara
În urma disputării meciurilor, sâmbătă la categoria de varstă 2006-2007, clasamentul a fost următorul:
Locul 6 – Şcoala de fotbal Liviu Antal Sighişoara
Locul 5 – Korona Braşov
Locul 4 – Odorheiul Secuiesc culoarea portocalie
Locul 3 – ACS Mineru Bălan
Locul 2 – Odorheiul Secuiesc culoarea alba
Locul 1 – ASA – Târgu Mureş
Duminică au jucat fotbaliştii din grupa de vârstă 2008-2009 iar clasamentul a arătat astfel:
Locul 6 – Juvenes Târgu Mureş
Locul 5 – CS Luceafărul Cluj Napoca
Locul 4 – Viitorul Cluj Napoca
Locul 3 – Şcoala de fotbal Liviu Antal Sighişoara
Locul 2 – ACS Mureşul Luduş
Locul 1 – Academia Luceafărul Cluj Napoca.
În ambele zile de turneu au avut loc festivităţi de premiere la Sala Polivalentă Radu Voina.
Antrenorul Şcolii de fotbal Liviu Antal Sighişoara, Lazar Alexandru ne-a declarat că speră ca anul viitor această competiţie să se desfăşoare pe o perioadă şi mai lungă de timp şi să reunească un număr şi mai mare de sportivi.

Târg de Nunţi la Sighişoara

By / 10th februarie, 2017 / Evenimente / No Comments

Prima ediţie a Târgului de Nunţi de la Sighişoara a fost un succes.

 

În acest weekend, sute de cupluri din Sighişoara dar şi din împrejurimi au venit la Târg pentru a se întâlni cu expozanţii, a vedea ofertele şi a beneficia de consiliere pentru o nuntă reusită.

Târgul de Nunţi de la Sighişoara

Târgul de Nunţi de la Sighişoara

 

Organizatorii târgului ne-au declarat că au încercat să vină în sprijinul mirilor şi al mireselor dar şi în sprijinul firmelor specializate în organizarea unor astfel de evenimente. 
39 de expozanţi au fost prezenţi la târg aceştia prezentându-şi ofertele şi serviciile precum şi trendurile în materie de organizare nunţi.

Târgul de Nunţi de la Sighişoara

Târgul de Nunţi de la Sighişoara


În ultima zi a Târgului a avut loc şi extragerea tombolei cu premii pentru vizitatori, premiile au constat în cină romantică, intrări la SPA şi masaje.
Pentru că Târgul de Nunţi a fost o reusită înca de la prima ediţie, organizatorii îşi propun să reitereze evenimentul şi anul viitor.

Voi știați de aplicația Sighișoara Audio Video Guide?

By / 30th septembrie, 2015 / Uncategorized / No Comments

Sighișoara Audio Video Guide este o aplicație pentru mobil, valabilă în limbile română, engleză și germană, de unde puteți afla mai multe informații despre (bineînțeles) Sighișoara.

Ce părere aveți despre ea?

Untitled

 

Biroul Regional UNESCO Veneția organizează un seminar la Sighișoara

By / 28th septembrie, 2015 / Evenimente / No Comments

Biroul Regional UNESCO Veneția împreună cu Ministerul Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sighişoara, al Consiliului Judeţean Mureş și al Institutului Național al Patrimoniului organizează seminarul naţional „Protejarea patrimoniului mondial: managementul situaţiilor de urgenţă şi planificarea turismului durabil”, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2015.

Motivul pentru care evenimentul este organizat în Sighișoara nu este întâmplător, orașul medieval fiind unul dintre cele mai bine conservate din Europa și inclus în patrimoniul cultural UNESCO în 1999.

Baltatanu_Mariana_TurnulCuCeas_Sighisoara_Mures
Seminarul se adresează managerilor  de situri aparținând Patrimoniului Mondial din România și urmărește cunoșterea pericolelor reale și potențiale în care se află Patrimoniul Mondial al României și găsirea soluțiilor pentru evitarea și rezolvarea acestora.

Evenimentul va avea loc în fosta Sală Sander a Centrului Naţional de Informare Turistică.

„Ștafeta Veteranilor” ajunge în Sighișoara pe 27 septembrie

By / 17th septembrie, 2015 / Evenimente / No Comments

Acțiunea „Ștafeta Veteranilor” face parte din seria de activități dedicate „Zilei Armatei Române” – de pe data de 25 octombrie, când se onorează sacrificiul pe front al soldaților români – și va avea loc în toată țara.

În Sighișoara ajunge pe data de  27 septembrie făcând parte din traseul numărul 2:  Curtea de Argeş – Sibiu – Sighişoara – Târgu Mureş.

Ceremonialul primirii „Ștafetei Veteranilor” va începe la ora 9:30, în curtea primăriei Municipiului Sighișoara, iar la eveniment vor participa reprezentanţi din structurile MApN şi MAI din garnizoana  Sighişoara, reprezentanţi ANVR, membri ai Grupului Voluntar Invictus, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, mass-media locală şi judeţeană, elevi din instituţiile de învăţământ din localitate şi alte persoane.

10897834_606481549491099_3240128169113738898_n

Prima expoziție din România cu tehnologie de realitate adăugată s-a deschis în Turnul Fierarilor din Sighișoara

By / 14th septembrie, 2015 / Evenimente / No Comments

Din data de 12 septembrie, la Sighișoara, s-a deschis expoziția  ”LVMEN EST OMEN. Arta, istoria și spiritualitatea iluminatului artificial”, prima expoziție din România cu tehnologie de realitate adăugată AURASMA.

*Tehnologia AURASMA funcționează cam așa:

În cadrul expoziției, vizitatorii își vor putea descărca aplicația „AURASMA” pe smartphone sau tabletă, iar când intră să admire exponatele, trebuie doar să așeze telefonul mobil în dreptul celor 50 de exponate însoțite de un semn sub formă de triunghi. În mai puțin de un minut, pe ecranul telefonului sau a tabletei se poate vedea lampa care prinde viață și luminează.

„LVMEN EST OMEN” va putea fi vizitată până pe data de 1 octombrie în Galeria de Artă Contemporană din Turnul Fierarilor din Sighișoara.

afis